Αναγκαιότητα πραγματοποίησης Δωρεάν επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ COVID-19 στα σχολεία

sxoleio-aithousa-me-mathites-kleista

Τα κρούσματα Κορωνοϊού που εμφανίστηκαν σε σχολεία τη περιοχής μας κάνουν άμεση την ανάγκη για διαγνωστικά τεστ COVID-19 στις σχολικές μονάδες ξεκινώντας από τα σχολεία που εμφανίστηκαν κρούσματα. Τα τεστ θα πρέπει ακολούθως να επεκταθούν και στις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (εκπαιδευτικούς, υποστηρικτικό προσωπικό, γονείς).

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να επιδείξει τη δέουσα προσοχή ως προς τη σοβαρότητα του θέματος, να επικοινωνήσει με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και την 1η ΥΠΕ και να ασκηθεί ουσιαστική πίεση στον για την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών, καθώς τα κρούσματα προκάλεσαν ήδη το κλείσιμο σχολικών τμημάτων.

Επιπλέον είναι απαραίτητο να συστήνεται η στενή παρακολούθηση της υγείας των παθόντων μέσω της σύνδεσης του σχολείου με τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο περιορισμός της διασποράς είναι απαραίτητος και αυτό θα καταστεί εφικτό μόνο με ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και άμεση στελέχωση όλων των δομών Υγείας με παιδίατρους που αυτή τη στιγμή λείπουν.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και την ενημέρωσή μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.