Απορριμματοφόρο και καφέ κάδοι ανακύκλωσης στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από την Περιφέρεια Αττικής

Ογδόντα (80) καφέ κάδους ανακύκλωσης, ογδόντα (80) κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης, κομπόστ που έχει παραχθεί από οργανικά απόβλητα καθώς και ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο παρέδωσε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης. 

Ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα έως σήμερα συνεργασία των δύο πλευρών, ενημερώνοντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη, για τις δράσεις και τις ενέργειες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε και αυτός από την πλευρά του τον Δήμαρχο κ. Βούρο για την συμβολή του στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος να μετατραπεί η σε Πράσινη Περιφέρεια. Στη συνέχεια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο εξοπλισμός που παραδόθηκε στη Δημοτική Αρχή θα αξιοποιηθεί πλήρως προκειμένου να εισέλθουμε σε μια φάση ανακύκλωσης. Τέλος επισήμανε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την αγορά 100 επιπλέον οχημάτων συλλογής βιοαποβλήτων καθώς και 40.000 καφέ κάδων, εξοπλισμός που σταδιακά θα αρχίσει να παραδίδεται στους Δήμους της Αττικής από το τέλος του έτους.  

Τις επόμενες ημέρες οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν σε κάθε γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως στους καφέ κάδους πετάμε μόνο βιοαποδομήσιμα ή αλλιώς οργανικά απορρίμματα, δηλαδή

  • φλούδες
  • φρούτα και λαχανικά
  • φύλλα και γρασίδι
  • υπολείμματα τροφών
  • ωμά ή μαγειρεμένα τρόφιμα

Ποτέ όμως μέσα στη συσκευασία τους.

Τα βάζουμε στον κάδο μέσα σε χάρτινες ή βιοδιασπώμενες .

Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε και εμείς ώστε τα οργανικά μας απορρίμματα να γίνουν λίπασμα μέσω της διαδικασίας κομποστοποίησης!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.