ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

0
200

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Α. Κωνσταντινίδη.

Η “παρέμβαση” των αγνώστων κοριτσιών που παρεισέφρησαν κατά την των σχολείων στην πόλη μας την ήταν ατυχέστατη και επιεικώς απαράδεκτη. Η παρέλαση και οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής για τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ως αφορμή έκφρασης διαμαρτυριών ή άλλων “απόψεων”.

Η ελευθερία της έκφρασης είναι μεν αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου, αλλά, όπως κάθε δικαίωμα, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται καταχρηστικά. Δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται μια Εθνική Επέτειος σε ευκαιρία δημοσιότητας για την προώθηση οιασδήποτε άποψης και μάλιστα με οιονδήποτε τρόπο.

Μια τέτοια επιλογή προσβάλλει τη θυσία των ηρώων, τους σημαντικούς συμβολισμούς της Εθνικής Επετείου, αλλά και την ίδια τη σημαία που ηγείται των τμημάτων που παρελαύνουν.

Όσον αφορά την ταυτότητα των κοριτσιών, είναι πλέον σίγουρο ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Λύκειο της Νέας Χαλκηδόνας που τα ακολουθούσε στη σειρά, όπως και με κανένα άλλο σχολείο της περιοχής.

Νέα Φιλαδέλφεια, 30/10/2019

Αναστάσιος Κωνσταντινίδης

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ν. Φιλ/φειας – Ν. Χαλκηδόνας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.