Αρχική ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Εγκρίθηκε η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για τον προϋπολογισμό του 2021

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για τον προϋπολογισμό του 2021

prosklisi-se-taktiki-synedriasi-d-s-dhmotiko-symvoulio-2019-2023

Σε μία πολύωρη συνεδρίαση εγκρίθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο με 14 θετικές ψήφους η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για τον προϋπολογισμό εσόδων – εξόδων του οικονομικού έτους 2021 καθώς και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης 2021 του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.  

 

Ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος στην εισαγωγική  του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση που εδώ και εννέα (9) περίπου μήνες ταλαιπωρεί την κοινωνία μας, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οποίας έχει πέσει μεγάλο μέρος των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής.

 

Τόνισε ωστόσο ότι όλη αυτή η κατάσταση πεισμώνει τα στελέχη της διοίκησης ώστε να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό τα οράματα και οι δεσμεύσεις εκείνες που ήδη από την προεκλογική περίοδο έχουν παρουσιαστεί στους συμπολίτες μας.  

 

Στις επόμενες τοποθετήσεις του ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αναφέρθηκε:

 

Στην εξαιρετική δουλειά των στελεχών της διοίκησης και των εργαζομένων του Δήμου κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού σημειώνοντας:  

 

«…Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό για τον οποίο δούλεψαν ακατάπαυστα τους τελευταίους μήνες τα στελέχη και οι εργαζόμενοι του Δήμου μας και τους ευχαριστώ θερμότατα για αυτό. Έναν προϋπολογισμό που γύρισε από το παρατηρητήριο χωρίς καμία απολύτως υποσημείωση, διόρθωση ή παρατήρηση, γεγονός που αποδεικνύει πως έγινε μία σοβαρή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, δουλειά για την οποία είμαι υπερήφανος και είναι υπερήφανα όλα τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής…».

 

Στις συνθέσεις και την διάθεση συνεργασίας που έχει επιδείξει όλο αυτό το η δημοτική αρχή τονίζοντας:

 

«…Αγαπητοί συνάδελφοι η σημερινή δημοτική αρχή πιστεύει και το απέδειξε στην πράξη πως είναι υπέρ των συναινέσεων και των συνεργασιών.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά εδώ και 15 μήνες περίπου συνεργαζόμαστε με την δημοτική παράταξη «Πόλης Ενότητα» του κ. Κωνσταντινίδη, συμπράξαμε με την παράταξη του κ. Κοπελούσου και συνεργαζόμαστε αρμονικά και με ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.

Αυτό αποδεικνύει εν τοις πράγμασιν ότι τείνουμε ευήκοα ώτα σε προτάσεις, σκέψεις και ιδέες, που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, αλλά φυσικά που μπορούν και να κουμπώσουν στο δικό μας πρόγραμμα για το οποίο μας εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας…».

 

Στάθηκε επίσης στα σημαντικά έργα που βρίσκονται στο τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής:

 

 • Η επανακατασκευή του νέου Κενταύρου στο άλσος της πόλης μας
 • Η κατασκευή ενός κλειστού (τύπου μπαλόνι) γηπέδου μπάσκετ
 • Η ανέγερση ενός νέου ΚΑΠΗ
 • Η αποκατάσταση των χρόνιων προβλημάτων των σχολείων του Δήμου (μονώσεις – βαψίματα – προβλήματα αύλειων χώρων – θέρμανση κ.α.)
 • Η πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολείων της πόλης
 • Η δημιουργία χώρων υγιεινής και ραμπών ΑμΕΑ σε όλα τα σχολεία της πόλης
 • Η τοποθέτηση νέων ηχοπετασμάτων επί της Εθνικής οδού
 • Τα έργα αποκατάστασης οδοποιίας και πεζοδρομίων σε γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας

 

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους άλλους τομείς που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της δημοτικής αρχής όπως:

 

 • Η αύξηση των κονδυλίων που διατίθενται για την Κοινωνική Πολιτική
 • Η διοργάνωση ακόμη περισσότερων ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη που θα συνδυαστούν με δράσεις όπως η επανασύσταση της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου, κάτι που περιμένει εδώ και χρόνια η μας κοινωνία. Δράση για την οποία διατίθενται 50.000€ στον προϋπολογισμό του 2021
 • Η καθαριότητα, η ανακύκλωση και το πράσινο
 • Ο αθλητισμός
 • Η δημοτική συγκοινωνία
 • Και οι νέες τεχνολογίες

 

Την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για τον προϋπολογισμό και το ΟΠΔ του έτους 2021 ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Λ. Γεωργαμλής, Η. Τάφας, Σ. Γραμμένος, Δ. Κανταρέλης, Α. Παπακώστα, Σ. Κοσκολέτος, Σ. Μπερδέσης, Κ. Μπίγαλης, Γ. Καραβίας, Μ. Κουτσάκης, Χ. Κοπελούσος (από τον συνδυασμό « Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία»), και οι Τ. Κωνσταντινίδης (επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλης Ενότητα»), Θ. Λέκκας (ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος) και Σ. Αλεφραγκή (ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος).

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.