Εισήγηση με νέες μειώσεις στα δημοτικά τέλη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Μειωμένα δημοτικά τέλη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δουν οι συμπολίτες μας στους λογαριασμούς του ρεύματός τους για το 2021, βάσει της εισήγησης που καταθέτει (και ψηφίστηκε στις 07/12/2020 από την οικονομική επιτροπή) η δημοτική μας αρχή.

Θυμίζουμε ότι παραλάβαμε (2019) τα δημοτικά τέλη στο 1,33 ε/τμ όσον αφορά τις οικίες, στα 4,70 ε/τμ στους επαγγελματικούς χώρους και στα 0,50 ε/τμ για χώρους με κοινωφελή – μη κερδοσκοπική χρήση.

Την πρώτη χρονιά (2020) μειώσαμε τους συντελεστές στο 1,23 ε/τμ όσον αφορά τις οικίες και στα 4,35 ε/τμ όσον αφορά τους επαγγελματικούς χώρους.

Σήμερα στο δεύτερο προϋπολογισμό της δημοτικής μας αρχής διαμορφώνουμε τους συντελεστές στο 1,14 ε/τμ για τα σπίτια και στα 4,20 ε/τμ όσον αφορά τους επαγγελματικούς χώρους.

Με λίγα λόγια η συνολική μείωση (αυτά τα δύο χρόνια) που αφορά τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνει το κάθε νοικοκυριό της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας φτάνει ποσοστιαία στο 15%!

Παράλληλα διατηρήθηκαν οι μειώσεις/απαλλαγές των προηγούμενων ετών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας  σε δήλωσή του αναφέρει σχετικά:

«Μένοντας πιστοί σε όλα όσα έχουμε πει ήδη από την προεκλογική περίοδο, με την έντονη και επίπονη προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου και των συνεργατών μου, είμαστε σε θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να εισηγούμαστε την μείωση των Δημοτικών Τελών.

Συγκεκριμένα εισηγούμαστε την περαιτέρω μείωση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και την διαμόρφωσή τους, στο 1,14 ε/τμ. για τις οικίες και στα 4,20 ε/τμ για τους επαγγελματικούς χώρους.

Είναι μία υπεύθυνη, κοστολογημένη και σοβαρή πρόταση που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία και η οποία πιστεύω πως πρέπει να ψηφιστεί σε κλίμα συναίνεσης από όλα τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Τονίζω για μία ακόμη φορά πως το σχέδιο της δημοτικής μας αρχής όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα δράσης από την αρχή της θητείας μας κινείται σε δύο άξονες, από τους οποίους δεν θα λοξοδρομήσουμε ποτέ.

Προχωράμε αφενός σε ελαφρύνσεις για το δημότη, προσπαθώντας παράλληλα να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε κάθε γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας». 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.