Εισαγγελική παρέμβαση για τη δράση των εισπρακτικών εταιρειών – ΚΟΙΝΩΝΙΑ – news.gr

Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου, θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τον τρόπο που λειτουργούν εταιρίες έναντι οφειλετών τραπεζών.

Η εντολή της Εισαγγελίας δόθηκε με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή (ΑΛΦΑ, “Αυτοψία”, 5-12-2013) σχετικά με τη δραστηριότητα εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις. Η εισαγγελική έχει στόχο τη διερεύνηση καταγγελιών, ώστε να εξακριβωθεί αν οι εν λόγω εταιρίες λειτουργούν σύννομα ή αν προκύπτει τυχόν τέλεση εκ μέρους στελεχών και υπαλλήλων τους αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, μεταξύ των οποίων η αντιποίηση της άσκησης δημόσιας υπηρεσίας ή δικηγορικού λειτουργήματος, η χρήση παρένθετων δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών κλπ.

Το ενδιαφέρον του Εισαγγελέα θα εστιαστεί στο εάν οι εταιρείες τηρούν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή, της ιδιωτικής ζωής, του τραπεζικού απορρήτου, της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών.

Η παραγγελία της κυρίας Φάκου δόθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ενώ την ορίστηκε να επιβλέπει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης.

πηγή “news.gr