Εκδηλώσεις στο Σύνταγμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

0
29

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα για την Γενοκτονία των Ποντίων

Απόγονοι των θυμάτων της γενοκτονίας, ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές απέτισαν φόρο τιμής για το χαμό 353.000 Ελλήνων του Πόντου με τραγούδιαχορό και κατάθεση στεφανιού

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του COVID-19, οι εκδηλώσεις πραγματοποίθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων έγιναν με την παρουσία περιορισμένου αριθμού ατόμων.

Στο σημείο που λάμβαναν χώρα οι εκδηλώσεις υπήρξε προς στιγμή μικροένταση, όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να κάψουν μια τουρκική σημαία, προκαλώντας τη παρέμβαση των πιο ψύχραιμων που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν.

Υπενθυμίζεται πως η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού – που από το 1994 αναγνωρίζεται επισήμως από την ελληνική πολιτεία με την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου, επέτειος της άφιξης του Κεμάλ στην Αμισσό, ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.