Ενεργοποιεί η Τερέζα Μέι το Άρθρο 50

Την , που προσκαλεί την να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την αποχώρηση της Μεγάλης ς πρόκειται να παραδώσει εντός ολίγων ωρών υπογεγραμμένη η Βρετανή πρωθ στον Ντόναλντ Τουσκ. Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας είναι όλα επικεντρωμένα στην προσεχή διαδικασία που επιτάσσει το δημοψήφισμα της 23 Ιουνίου, 2016 σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα, η οποία εκλαμβάνεται από πολλούς ως «ημέρα ανεξαρτησίας» της χώρας τους.

Η κ. Μέι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, την Άγγελα Μέρκελ και τον Ντόναλντ Τουσκ στον οποίο απευθύνεται η επιστολή και ο οποίος θα δώσει συνέντευξη τύπου επί της παραλαβής της, ενώ η ίδια θα απευθύνει τον λόγο επίσης στην Βουλή των Κοινοτήτων εντός της ίδιας μέρας. Η επιστολή θα παραδοθεί στις 12:20 Ώρα Λονδίνου από τον Βρετανό Πρέσβη στην σερ Τιμ Μπάροου.

Η έχει προθεσμία 730 ημερών να αποσυρθεί από την Ε.Ε. και οι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ίδια εποχή το 2020. Πολύς λόγος έγινε για την οικονομική πλευρά της αποχώρησής της σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες όπως επισημάνθηκε δεν δύνανται να συν-υπογραφούν από τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. χωρίς την συγκατάθεσή της ή χωρίς να συμμετέχει και η ίδια.

Πριν από λίγο εξάλλου η Κεντρική Επιτροπή έφραξε τον δρόμο προς την συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων χρηματιστηρίων της πης, αυτού του Λονδίνου με το αντίστοιχο της Deutsche Boerse της Γερμανίας σε ενιαίο χρηματιστηριακό μηχανισμό, επικαλούμενη μονοπωλιακά προσχήματα και προκαλώντας απογοήτευση και ανησυχίες στους οικονομικούς και χρηματιστηριακούς κύκλους των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.