fbpx
19.8 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 20/09/2024

    Εξισλαμισμός στα σχολεία

    Γράφει ο Πάνος Παλάσκας

    Υπ.περιφ.Συμβ. ΑΤΤΙΚΗ 180°
    Manager of Management Diploma C.F.I. UK
    Ελευ.Επαγγελματίας

     

     

    Με αφορμή  δημοσιεύματα λήψης αποφάσεων της Τουρκικής κυβέρνησης για το θέμα της επιβολής της μπούργκας στα δημοτικά σχολεία , ήθελα να σχολιάσω το φαινόμενο αυτό του εξισλαμισμού, της εκπαίδευσης και εν γένει της νεολαίας.
    Το 2003-04 προσλήφθηκα ως EU Expert  μέσω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος training of trainers (εκπαιδευτής εκπαιδευτών) στο κολλέγιο TASEF . Οι φοιτητές προέρχονταν από , κολλέγια και πολυτεχνεία άλλων ειδικοτήτων που τους πρότειναν να αλλάξουν ειδικότητα λόγω μεγάλης βιομηχανικής ανόδου του κλάδου της υποδηματοποιείας . Μέσα λοιπόν στους φοιτητές που είχα υπήρχαν και κοπέλες οι οποίες τότε εγώ θα τις έλεγα φανατικές μουσουλμάνες τώρα μπορεί να τις πουν αλλιώς , και ο λόγος ήταν ο εξής φορούσαν μπούργκα δηλ. μαντίλα .Θα μου πεις και που ναι το κακό σε μια μουσουλμανική χώρα ζούνε αν όχι ισλαμική . Το κακό ήταν ότι η κυβέρνηση που ήταν τότε του κ. Ερντογάν απαγόρευε αυστηρώς να εισέρχονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα οι φοιτήτριες φορώντας μπούργκα γιατί πρόσβαλλαν την προσπάθεια εξευρωπαϊσμού της γείτονος χώρας και την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εγώ από την μεριά μου ερχόμουν σε δύσκολη θέση γιατί δεν ήθελα να την αφήσω έξω από το μάθημα , έτσι λοιπόν έκανα τα στραβά μάτια και πέρναγε μέσα φορώντας μαντίλα. Θα νομίζεται ότι το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό με την μπούργκα , σας πληροφορώ λοιπόν ότι υπήρχε κ άλλο πρόβλημα , οι άντρες φοιτητές οι αντίστοιχοι των γυναικών κάθε παρασκευή η κ κάποιες άλλες μέρες που τους έχανες που τους έβρισκες τα μεσημέρια , πηγαίναν στο τζαμί για προσευχή , κ το μάθημα περίπατο , από δω πάνε κ οι άλλοι…τέλος πάντων ερχόμαστε σήμερα κ στο δια ταύτα να βγαίνει φιρμάνι από την ίδια κυβέρνηση τον ίδιο πρόεδρο τον Ερντογάν  και όχι να απαγορεύει αλλά να επιβάλλει την φιλοσοφία του ισλαμισμού την μπούργκα όχι μόνο στα ανώτερα ιδρύματα αλλά ακόμη κ στο δημοτικό σχολείο. Τι άλλαξε άραγε άλλαξαν οι ιδέες , άλλαξαν τα μυαλά, εγώ πιστεύω ούτε μυαλά αλλάζουν ούτε οι ιδέες ερμηνεύονται αλλιώς, απλώς η γείτονα χώρα προσπαθούσε μάταια να μας πείσει τόσα χρόνια για τον ευρωπαϊκό της χαρακτήρα αλλά αφού πήρε την κρυάδα τελικά της ευρωπαϊκής πόρτας , αποφάσισε να σταματήσει να κρατάει τα προσχήματα και να αφιερωθεί πλήρως στην ολοκλήρωση ενός ισλαμικού κράτους .
    Κρίμα , είναι πράγματι λυπηρό αυτό που συμβαίνει εκεί και αυτό γιατί υπάρχουν άνθρωποι εκεί , θα έλεγα η πλειονότητα , οι οποίοι δεν έχουν καμμιά σχέση κ καμμιά διάθεση για όλα αυτά τα αναχρονιστικά που συμβαίνουν και γυρίζουν αν όχι όλη την χώρα αλλά τουλάχιστον μια πόλη σαν την Κωνσταντινούπολη με τα 18 εκατομμύρια πληθυσμό στον θρησκευτικό  μεσαίωνα .

    ΥΣ. Η Κωνσταντινούπολη είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο που βρίσκονται σε μια κατηγορία η οποία είναι ότι δεν έχει καμμιά σχέση η πόλη με την υπόλοιπη ενδοχώρα δηλ. και σαν βιοτικό επίπεδο και σαν αξιακές αρχές είναι μεγάλες οι διαφορές, ακόμα και με την πρωτεύουσα την Άγκυρα.

    ΥΣ.2 Έχω ακόμη την ανάμνηση της Κωνσταντινούπολης ως μιας πόλης εξευρωπαϊσμένης και από τις καλύτερες τουριστικές, ιστορικές πόλεις.

     

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα