Επιστολή Γ. Ουσταμπασίδη προς το Δ.Σ.

0
74

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Αντιδήμαρχε Πρασίνου (Περιβάλλοντος & Άλσους)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα ( βλ. συν.) που αναφέρεται σε επιστολή της Ομάδας Αυτόνομης Παρέμβασης, η οποία είναι συνδικαλιστική παράταξη των εργαζόμενων στο Δήμο. Σε αυτή καταγγέλλεται ότι δεν έχουν γίνει ενέργειες για την πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού με ορατό τον κίνδυνο, να μην μπορεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της, δεδομένου μάλιστα πως ο Δήμος μας έχει μεγαλύτερη κάλυψη σε πράσινο σε σχέση με άλλες περιοχές της Αθήνας.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την κατηγορία της κατάρρευσης και αποδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του Δήμου, κάνει αναφορά σε παρακώλυση διαδικασιών είσπραξης από το Δήμο και υπονοεί μεθόδους εξυπηρέτησης τρίτων από τη Δημοτική αρχή!

Κύριε Δήμαρχε,

Επειδή η επιστολή αυτή θίγει και εμάς ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι θεωρείται πως δεν μεριμνούμε ως αιρετοί για την ποιότητα ζωής των κατοίκων,

επειδή δημοσιεύτηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα του Δήμου μας και δημιουργεί ανησυχία και εύλογα ερωτήματα σε δημότες και κατοίκους,

παρακαλούμε να δοθεί απάντηση από εσάς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, σε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Τετάρτης 23/9/2020.

Με εκτίμηση

Αλέκος Γούλας

Γιάννης Ουσταμπασίδης

Πέτρος Λαζαρίδης

Συν.: Δημοσίευμα από την ιστοσελίδα Πολίτης ΝΦ-ΝΧ στις 17/9/2020 και η επιστολή της συνδικαλιστική παράταξη των εργαζόμενων*

*Καμιά νέα πρόσληψη δεν θα κάνει η δημοτική αρχή – πάγωσαν οι 13 προσλήψεις στο Πράσινο

Καμιά νέα πρόσληψη δεν προγραμματίζει η δημοτική αρχή, ενώ νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν αποστελεχωθεί. Αυτό καταγγέλλει η Ομάδα Αυτόνομης Παρέμβασης, συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων στο Δήμο, κατηγορώντας για άλλη μια φορά τη διοίκηση για ανικανότητα και έλλειψη ενδιαφέροντος και πολιτικής βούλησης.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει τίτλο: Το προσωπικό που περιμέναμε τελικά δεν θα φανεί ποτέ! Αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να προχωρήσει ο Δήμος σε πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού, ενώ οι διοικούντες φρόντισαν να χάσουν την τελευταία ευκαιρία να προσληφθεί το προσωπικό που εκκρεμούσε από προκήρυξη του 2009. Πρόκειται για 13 εργαζόμενους στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, την πρόσληψη των οποίων αρχικά είχε παγώσει η δημοτική αρχή και πλέον αποφάσισε να μην τους προσλάβει οριστικά, χάνοντας την ευκαιρία που έδινε ο Ν. 4674/2020 για πρόσληψη προσωπικού από παλαιότερες προσλήψεις.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην καταγγελία τους ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δεσμευθεί σε συνάντησή του με το προσωπικό της συγκεκριμένης διεύθυνσης και με το Δ.Σ. του Σωματείου ότι θα προχωρούσε στην πρόσληψη των 13 ατόμων. Είναι γνωστές άλλωστε οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο Πράσινο, σε μια πόλη που έχει αυξημένες ανάγκες τόσο στους κοινόχρηστους χώρους, όσο και στο Άλσος.

Παρακωλύονται οι διαδικασίες είσπραξης;

Εντύπωση προκαλεί ακόμα μια αναφορά στην καταγγελία των εργαζομένων που αφορά τη χρηματοδότηση: «Αυτό που είναι αξιοπερίεργο είναι γιατί στο Δήμο μας, όχι μόνο δεν γίνονται προσπάθειες να εισπραχθούν τα όσα οφείλουν να εισπράττονται, αλλά θα έλεγε κανείς πως σχεδόν ‘’παρακωλύονται’’ οι διαδικασίες είσπραξης».

Τέλος η ανακοίνωση καταλήγει:

«Ζητάμε να μπει άμεσα ένα φρένο στην κατάρρευση και αποδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου. Η σταδιακή διάλυση βάζει σε κίνδυνο τις δουλειές μας, στρέφεται εναντίον των πολιτών της πόλης μας… και το ερώτημα είναι ποιοι και πως επωφελούνται από αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.