fbpx
21.9 C
Nea Chalkidona
Τετάρτη, 24/04/2024

    Ημερίδα στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. : Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

    Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τη MONUMENTA & το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Ξενάγηση στη συλλογή του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

    • Στέλιος Λεκάκης (ΜcCord Centre, Newcastle University): H Αρχαιολογία στο μέτωπο. Πολιτιστική πολιτική και αρχαιολογικά έργα στη γη της Ιωνίας (1919-1922).
    • Καλλιόπη Αμυγδάλου (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής): Η ανοικοδόμηση της Σμύρνης μετά την καταστροφή του 1922: Αρχιτεκτονική, πόλη και εθνική ταυτότητα.
    • Βασίλης Κουτσούκος (Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Μνημειακοί και συμβολικοί τόποι υπό αμφισβήτηση. Ενδεικτικές περιπτώσεις διαχείρισης σε μια νέο-προσαρτημένη επαρχία (1919-1930).
    • Αποστολία Γαλάνη (Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ): Αφηγήσεις του πολιτισμικού τραύματος μέσα από τα μνημεία: η συμβολή τους στην άτυπη εκπαίδευση.
    • Ξενάγηση: Ειρήνη Γρατσία (MONUMENTA): Τα ιστορικά κτίρια της Νέας Φιλαδέλφειας

    (Εκκίνηση: Π.Π.Ι.Ε.Δ. 13.40)

    ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 11.00

    Αίθουσα εκδηλώσεων Π.Π.Ι.Ε.Δ.

    Είσοδος ελεύθερη Λεωφόρος Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, Νέα Φιλαδέλφεια

    Η ομάδα του Καφενείου
    Η ομάδα του Καφενείου
    Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα