Ημερίδα στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. : Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε με τη MONUMENTA & το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ξενάγηση στη συλλογή του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

  • Στέλιος Λεκάκης (ΜcCord Centre, Newcastle University): H Αρχαιολογία στο μέτωπο. Πολιτιστική πολιτική και αρχαιολογικά έργα στη της Ιωνίας (1919-1922).
  • Καλλιόπη Αμυγδάλου (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής): Η ανοικοδόμηση της Σμύρνης μετά την του 1922: Αρχιτεκτονική, πόλη και εθνική ταυτότητα.
  • Βασίλης Κουτσούκος (Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Μνημειακοί και συμβολικοί τόποι υπό αμφισβήτηση. Ενδεικτικές περιπτώσεις διαχείρισης σε μια νέο-προσαρτημένη επαρχία (1919-1930).
  • Αποστολία Γαλάνη (Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ): Αφηγήσεις του πολιτισμικού τραύματος μέσα από τα μνημεία: η συμβολή τους στην άτυπη εκπαίδευση.
  • Ξενάγηση: Ειρήνη Γρατσία (MONUMENTA): Τα ιστορικά κτίρια της Νέας Φιλαδέλφειας

(Εκκίνηση: Π.Π.Ι.Ε.Δ. .40)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 11.00

Αίθουσα εκδηλώσεων Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Είσοδος ελεύθερη Λεωφόρος Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.