21 C
Nea Chalkidona
Δευτέρα, 29/05/2023

  Η Δύναμη Πολιτών με του υπαλλήλους του Δήμου

  δυναμη-πολιτων

  Συνάντηση της Δύναμης Πολιτών με τους εργαζόμενους  στην καθαριότητα.

  Σήμερα το πρωί ο υπ. Δήμαρχος συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Δύναμης Πολιτών επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του γκαράζ των οχημάτων του δήμου και μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε αναδείχτηκαν τα προβλήα των υποδομών της υπηρεσίας αλλά και των εργαζομένων.

  Συγκεκριμένα μας μεταφέρθηκε μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης της υπηρεσίας και εκφράστηκαν από τους εργαζόμενους παράπονα για ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό, συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής καθώς και μια αίσθηση ανς για το μέλλον της εργασίας τους και οργής για την προσπάθεια απαξίωσης, από κάποιους, του αγώνα που με τα λιγοστά μέσα που τους παρέχονται, δίνουν καθημερινά στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν την πόλη καθαρή.

  Ελλείψεις προσωπικού, ασυντήρητα και ακινητοποιημένα οχήματα (5 από τα 8 συνολικά), ελλείψεις σε γάντια και μάσκες εργασίας, ανυπαρξία ιατρικής μέριμνας για την παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων, μελέτες για την επισκευή και το κόστος συντήρησης του εξοπλισμού που χάνονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου (Για παράδειγμα επί μήνες δεν επισκευάζεται όχημα με ευτελές κόστος, ελλείψει μιας υπογραφής!!!). Είναι μερικά μόνο από τα όσα μας αναφέρθηκαν.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επί συμβάσει  εργαζόμενοι της υπηρεσίας, λόγω του ότι δεν έχουν παροχές άσκησης βαρέως, ανθυγιεινού επαγγέλματος αδυνατούν να εργαστούν σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών, όπως αποκομιδή απορριμμάτων από κάδους, με αποτέλεσμα μεγάλο κομμάτι των λειτουργιών της υπηρεσίας να βαρύνει μικρότερο αριθμό εργαζομένων. Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκατάλειψης είναι η επί μήνες μη κάλυψη της θέσης του χειριστή οχήματος JCB μετά την αποχώρηση του προηγούμενου. Αντικείμενο απορίας αποτελεί και η μη ενημέρωση των εργαζομένων για την άρον άρον μεταφορά των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας, όπως αυτή προωθείται τον τελευταίο καιρό στο δημοτικό συμβούλιο.

  Σαν Δύναμη Πολιτών δεσμευτήκαμε από την πλευρά μας να σταθούμε στο πλάι των εργαζομένων στον δύσκολο αγώνα που δίνουν, να γίνουμε ασπίδα προστασίας τους ενάντια στη ανθρωποφάγα διάθεση της σημερινής κεντρικής εξουσίας και των τοπικών οργάνων της, όπως αυτά διαφαίνονται στο δημοτικό μας συμβούλιο και τέλος να παλέψουμε για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, ούτως ώστε με τη σειρά τους να μπορέσουν να προσφέρουν στον πολίτη του δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας την ποιότητα των υπηρεσιών που του αξίζουν.

  Το Γραφείο Τύπου

  2/4/2014

  Η Δύναμη Πολιτών στο πλευρό των εργαζομένων της υπηρεσίας πρασίνου.

  Στο πλαίσιο των σημερινών συναντήσεων του υπ. Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου και της αντιπροσωπείας της Δύναμης Πολιτών με εργαζόμενους υπηρεσιών του δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, επισκεφτήκαμε τους εργαζόμενους της υπηρεσίας πρασίνου στο χώρο των εγκαταστάσεων τους, όπου αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος γύρω από τα προβλήματα της υπηρεσίας αλλά και προβληματισμός γύρω από το μέλλον των εργαζομένων, τα δικαιώματα των οποίων θίγονται από τις βάναυσες μνημονιακές πολιτικές της σημερινής ς.

  Ενημερωθήκαμε για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και το γεγονός ότι μετά τη συνένωση των δήμων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ο αριθμός των ατόμων που εργάζονταν στην υπηρεσία του δήμου Φιλαδέλφειας, η οποία και διατηρήθηκε, αυξήθηκε κατά μόλις 1 άτομο!!! Δεκαοχτώ μόλις άτομα εργάζονται σήμερα στην υπηρεσία πρασίνου οι έξι εκ των οποίων με ολιγόμηνες συμ. Δεκαοχτώ άτομα σε μια πόλη που ας μην ξεχνάμε ότι έχει την τύχη να φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου του λεκανοπεδίου. Το Άλσος που στολίζει την πόλη μας και στο παρελθόν, πριν την πλήρη εγκατάλειψη του, αποτελούσε πόλο έλξης για επισκέπτες από όλα τα μέρη της Αθήνας.

  Μας εκφράστηκαν παράπονα από τους εργαζόμενους για ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό που με προσωπική ενασχόληση και ευρηματικές πατέντες διατηρούν σε λειτουργία, για λαθεμένες επιλογές παρελθόντων διοικήσεων σχετικά με τη συντήρηση ή αγορά οχημάτων και εξοπλισμού και κοστοβόρες λύσεις με ημίμετρα που προσπάθησαν αποτυχημένα να εφαρμοστούν.

  Επίσης εκφράστηκαν παράπονα για απλήρωτες υπερωρίες που αφορούν την κάλυψη της πυρασφάλειας και λοιπές ώρες εργασίας όπως για παράδειγμα τα χρωστούμενα από την εργασία της περσινής Πρωτομαγιάς τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμη!

  Για μια ακόμη φορά η Δύναμη Πολιτών πιστή στο πολιτικό στίγμα και τον κινηματικό χαρακτήρα της κάλεσε τους εργαζόμενους  να αγωνιστούν στο πλευρό της και δεσμεύτηκε ότι σαν μελλοντική δημοτική αρχή θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την προάσπιση των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου και την αποτελεσματική συντήρηση και βελτιστοποίηση τους προς όφελος του πολίτη.

  Το Γραφείο Τύπου

  2/4/2014

  δυναμη1 δυναμη2

  Νίκος Αντωνιάδης
  Νίκος Αντωνιάδης
  Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

  Σχετικά άρθρα