24 C
Nea Chalkidona
Δευτέρα, 27/05/2024

  Η θέση της Δημοτικής αρχής για την κατάληψη του Κενταύρου

  Στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος έχουμε μπροστά μας μία συνολική προσπάθεια επιχειρηματικών συμφερόντων, ΜΜΕ, μηχανισμών και κέντρων εξουσίας να επικρατήσει η νεοφιλελεύθερη «οδός» για το φυσικό πλούτο και τους δημόσιους χώρους, δηλαδή αυτή του ξεπουλήματος, της εκμετάλλευσης και λεηλασίας που αντιτίθενται στο δημόσιο συμφέρον και στις κοινωνικές ανάγκες.
  Ως δημοτική αρχή υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα του άλσους, το οποίο απειλείται άμεσα από το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο. Στο πλαίσιο του αγώνα και των κινήσεων (πολιτικών, κινηματικών, νομικών κ.λπ.) στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος παραιτείται από την έφεση που είχε ασκήσει ενώπιον του ΣτΕ η προηγούμενη δημοτική αρχή κατά απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αναφορικά με τον αυθαίρετο χαρακτήρα του αναψυκτήριου Κένταυρος.
  Η θέση μας είναι ότι το Άλσος «δεν είναι δυνατόν ούτε να πολεοδομείται, ούτε να μεταβάλλεται η χρήση του και ο προορισμός του, ούτε, πολύ περισσότερο, να καταργείται ή να αναιρείται στην πράξη και με οποιονδήποτε τρόπο ο δασικός του χαρακτήρας». Η Δημοτική αρχή, συμμορφούμενη με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να κατεδαφίσει τον Κένταυρο, να ανεγερθεί ένα αναψυκτήριο σύννομο με τη δασική νομοθεσία και να απομακρυνθούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές εντός του Άλσους με στόχο την πλήρη εναρμόνιση όλων των κτισμάτων εντός του με τη δασική νομοθεσία.

  Σε αυτές τις συνθήκες, ομάδα ατόμων κατέλαβε νωρίς το πρωί του Σαββάτου τον Κένταυρο. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της αφήνεται να εννοηθεί ότι η προάσπιση του χαρακτήρα του Άλσους αφορά «ενδομικροπολιτικά συμφέροντα». Δεν αντιλαμβάνονται (;) ότι η ύπαρξη αυθαιρέτων μέσα στο Άλσος συνιστά κυρίαρχο επιχείρημα για τις ορέξεις όσων επιβουλεύονται τους δημόσιους χώρους. Αποτρέπουν με αυτόν τον τρόπο την κατεδάφιση του κτιρίου ενισχύοντας τη λογική του παραμελημένου και γεμάτου αυθαιρεσίες άλσους.
  Η κίνηση αυτή στις παρούσες συνθήκες λειτουργεί, αντικειμενικά, ενάντια στις κινήσεις για την προστασία του Άλσους. Ο λαός της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, σύμφωνα και με τους αγώνες δεκαετιών, έχει δώσει ρητή εντολή να διαφυλαχτεί το Άλσος και να παραδοθεί ατόφιο στις επόμενες γενιές, γιατί ανήκει σε όλο το λαό και όχι σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ούτε σε άλλες ομάδες πίεσης.

  Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε το Άλσος και τους δημόσιους χώρους στην πόλη μας και θέλουμε να κάνουμε σαφές προς κάθε πλευρά ότι δεν πρόκειται να κάνουμε χατίρια ούτε σε επιχειρηματικά συμφέροντα ούτε σε αυτόκλητους σωτήρες. Η ενέργεια αυτή αντικειμενικά στρέφεται ενάντια σε αυτούς τους στόχους και γι’ αυτό και καλούμε τους καταληψίες να εγκαταλείψουν το χώρο ώστε να μπορέσει ο Δήμος το επόμενο διάστημα να προχωρήσει στην κατεδάφισή του.

  Το γραφείο Τύπου και Δημοσίων σχέσεων

  ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

  Νίκος Αντωνιάδης
  Νίκος Αντωνιάδης
  Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα