Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 15/3 (Ρεπορτάζ)

150

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η 5η έκτακτη και η 6η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου «Μίλτος Κουντουράς» παρουσία της αστυνομίας.

Η 5η έκτακτη συνεδρίαση είχε να κάνει με την δημόσια κλήρωση για την επιτροπή δημόσιας διάταξης καθώς υπήρχε μια ισοψηφία από την προηγούμενη συνεδρίαση, έτσι έπειτα από κλήρωση 2ος αναπληρωματικός αναδείχτηκε ο κ. και 3η αναπληρώτρια η κ. Γαλαζούλα.

Στην 6η συνεδρίαση υπήρχαν δύο θέματα εκτός ημερησίας. Το 1ο θέμα, το οποίο συζητήθηκε για πάνω από 1 ήταν το ψήφισμα από τη λαϊκή συνέλευση για τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους οι οποίοι έχουν καταληφθεί. Το θέμα εισήχθη προς συζήτηση κατά πλειοψηφία καθώς οι κύριοι Γεωργαμλής, Τομπούλογλου, Κοπελούσος, Πλάτανος, Κόντος και Κουτσάκης δήλωσαν αποχή. Τελικά το θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία. Η κυρία Γκούμα δήλωσε παρόν.

Το 2ο θέμα έκτος ημερησίας ήταν η διαβίβαση από την οικονομική επιτροπή, πέρασε ομόφωνα προς συζήτηση και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Όσον αφορά τα θέματα ημερησίας:

Το 1ο θέμα πέρασε ομόφωνα.
Το 2ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε ο κύριος Τομπούλογλου.
Το 3ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρόν δήλωσε η κυρία Γκούμα. Ο κύριος Κοπελούσος δήλωσε υπέρ μόνο αν είναι χωρίς αντίτιμο.
Το 4ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε ο κύριος Πλάτανος και παρόν η κυρία Γκούμα.
Το 5ο θέμα θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε η κυρία Γκούμα και ο κύριος Πλάτανος (πλην του θέματος που αφορά τις σχολικές επιτροπές). Λευκό ψήφισαν η κυρία Αγαγιώτου και ο κύριος Σιώρης.
Το 6ο θέμα θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε η κυρία Γκούμα.
Το 7ο θέμα θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε η κυρία Γκούμα και παρόν δήλωσε ο κύριος Πλάτανος.
Το 8ο θέμα θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ απείχαν από την ψηφοφορία οι κύριοι Πλάτανος και Σιώρης και η κυρία Αγαγιώτου.
Το 9ο θέμα θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ απείχε από την ψηφοφορία ο κύριος Πλάτανος.

Για το 10ο θέμα από την πλειοψηφία προτάθηκαν: ο κ. Καλαμπόκης και η κ. Ανδρέου ως αναπληρώτρια, η κ. Γαλαζούλα και ο κ. Πρελορέντζος ως αναπληρωτής, 2 άτομα από το σύλλογο Ποντίων, 2 άτομα από το πολιτιστικό σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας και 2 άτομα από το σύλλογο Όαση και από τους πολίτες η κ. Χωρέμη Ρένα και αναπληρωτής ο κ. Τρυπιάς Νικόλαος Ιππίας και η κ. Βασιλική και αναπληρώτρια η κ. Μοδέ Αναστασία. Από την αντιπολίτευση ο κ. Γεωργαμλής δεν έκανε καμία πρόταση ενώ ο κ. Πλάτανος δήλωσε πως η παράταξή του θα μείνει έξω από αυτή τη διαδικασία. Η κ. Αγαγιώτου πρότεινε από πολίτες την κ. Βασάρα Αικατερίνη και αναπληρωτή τον κ. Αρώνη Αθανάσιο. Τέλος, οι 2 δημοτικοί σύμβουλοι που προτάθηκαν είναι ο κ. Κόντος και αναπληρωτής ο κ. Ντάτσης.
Το θέμα τελικά ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ απείχε από την ψηφοφορία ο κύριος Κοπελούσος και παρόν δήλωσε ο κ. Πλάτανος.

Το 11ο θέμα θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα ενώ τα μέλη που ορίστηκαν είναι ο κ. Μανωλεδάκης και ο κ. Γεωργαμλής.
Το 12ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα ενώ Αντιδήμαρχος ορίστηκε ο κ. Ανεμογιάννης και αναπληρωτής ο κ. Μανωλεδάκης.
Το 13ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ απείχε από την ψηφοφορία ο κύριος Πλάτανος. Τακτικό μέλος ορίστηκε η κ. Παπαλουκά και αναπληρωτής ο κ. Παπακώστας.
Το 14ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ απείχε από την ψηφοφορία ο κύριος Πλάτανος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.