Με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης θωρακίζουμε το Δήμο μας

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η Ελλάδα και κατ’ επέκταση η τοπική μας κοινωνία, είναι αναγκασμένη λόγω των συνθηκών της πανδημίας του covid-19, να υποστεί τις δυσάρεστες συνέπειες μιας καθολικής απαγόρευσης, η οποία δεν αφορά μόνο στην κυκλοφορία των πολιτών αλλά και στην σημαντικότατη επίπτωση στην οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση των συμπολιτών μας.

Η Δημοτική Αρχή για ακόμη μία φορά προσπαθεί να προλάβει τα γεγονότα και μετά τις ανακοινώσεις του Δημάρχου Γιάννη Βούρου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/10/2020, προχώρησε την προηγούμενη Δευτέρα 02/11/2020 σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (αποτελούμενη από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους) και έλαβε σημαντικές αποφάσεις για την έγκαιρη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Η δέσμευση 1000 rapid tests και 200 μοριακών tests ανίχνευσης του κορωνοϊού

  • Η πραγματοποίηση δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων (test covid-19) σε συμπολίτες μας την προσεχή Κυριακή 08/11/2020, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας από ιδιωτικό πιστοποιημένο φορέα, με δαπάνες του Δήμου

  • Η προμήθεια επιπλέον αντισηπτικών για τα σχολεία της πόλης

  • Η προμήθεια και διανομή για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, προστατευτικής μάσκας στο σωστό μέγεθος, σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό των σχολικών μας μονάδων

  • Η διενέργεια τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων μας σε ενδεχόμενο κρούσμα, με δαπάνη του Δήμου

  • Η διενέργεια προληπτικών τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», της Δημοτικής Αστυνομίας και των εργαζομένων στις κοινωνικές που έρχονται σε επαφή με το κοινό

  • Η συνέχιση και η εντατικοποίηση των απολυμάνσεων σε δημοτικούς χώρους, δημοτικά και σχολικά κτίρια

  • Η τοποθέτηση θερμομετρητών σε δημοτικά κτίρια

  • Η προμήθεια φορητών υπολογιστών (laptops) για την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της πόλης μας

  • Η προμήθεια επιπλέον θερμομέτρων μετώπου για τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Σήμερα 05/11/2020 και μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη και του καθηγητή κ. Σ. Τσιόδρα, γίνεται αντιληπτό ότι δεν δύναται να πραγματοποιηθεί η δράση που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή.

Η Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, θα αναζητήσει τον προσφορότερο τρόπο ώστε τα τεστ ανίχνευσης να πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Όλες οι υπόλοιπες αποφάσεις βρίσκονται ήδη στο στάδιο της εκτέλεσης.

Επιθυμούμε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αντιμετωπίσουμε και τη νέα φάση εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και καλούμε τους συμπολίτες μας που θα αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθύνονται στις και το προσωπικό του Δήμου μας, το οποίο όπως και τον προηγούμενο Μάρτιο θα σταθεί στο των περιστάσεων.

Τηρούμε τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, μένουμε ασφαλείς, επιστρέφουμε το συντομότερο δυνατό στην κανονικότητά μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.