19 C
Nea Chalkidona
Δευτέρα, 29/05/2023

  Μια απάντηση για το ΠΠΙΕΔ…

  ppiedΟ κ. ανέβασε το παρακάτω κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο . Το παραθέτουμε αυτούσιιο, και τα σχόλια δικά σας.

  “Tο Παγκόσμιο Πολιτιστικό ΄Ιδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) αποτελεί , ως γνωστόν θα έπρεπε να λέμε, αλλά η πρακτική των τελευταίων χρόνων δείχνει πως μάλλον αγνοείται, ένα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που «βασίζεται στο όραμα της συνένωσης του απανταχού Απόδημου Ελληνισμού», με την ελπίδα να γίνει «η Ελληνική που θα τροφοδοτήσει με αίμα ελληνικό κάθε ελληνική ψυχή, στα πέρατα του κόσμου».

  Προϋποθέσεις στο να επιδιώξει αυτόν τον μεγαλεπήβολο όσο και επιβεβλημένο στόχο του αποτελούν πρώτον να αρθεί πάνω από κομματικές, ιδίως μικροκομματικές συμπεριφορές, ιδίως πάνω από αποπληρωμές υπεσχημένων προεκλογικών οφειλών, αλλά και να συσπειρώσει στο Διοικητικό του Συμβούλιο, αλλά και γύρω του τις συλλογικές δυνάμεις της περιοχής μας, απαραίτητα εκείνες που εκπροσωπούν χαμένες πατρίδες και εστίες ελληνικού πολιτισμού, αλλά και τις προσωπικότητες εκείνες που γνωρίζουν και μπορούν να προσφέρουν.

  Στη μεν πρώτη περίπτωση δεν χωρούν εξαιρέσεις. Οι φορείς αποτελούν σεβαστούς θεσμούς και όλοι, ιδίως εκείνοι που καθημερινά δρουν προς την ίδια κατεύθυνση με το Π.Π.Ι.Ε.Δ , είναι επιβεβλημένο να συμμετέχουν στο διοικητικό του συμβούλιο, είτε τα πρόσωπα που νομίμως τους εκπροσωπούν μας αρέσουν είτε όχι.

  Στη δεύτερη περίπτωση είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τόσοι επιστήμονες, δημιουργοί, πνευματικοί άνθρωποι στην περιοχή, εγνωσμένου κύρους και έργου και η επιλογή εκείνων που θα επιδιώξουν τους σκοπούς του Ιδρύματος να γίνεται με τα αιώνια ελληνικά κριτήρια, τακτική που ευθύνεται για την σημερινή κατάντια της χώρας, ιδίως από πολιτικούς φορείς που ευαγγελίζονται το διαφορετικό, το εναλλακτικό και το αναδημιουργικό.

  Θα μπορούσε να εκληφθεί αυτό το κείμενο μόνο ως έκφραση πικρίας και αγανάκτησης. Όμως το πρόβλημα είναι ουσιαστικό.
  Δείτε σε αυτόν τον ιστότοπο του Δήμου Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας: http://www.neafiladelfeia.gr/Default.aspx?pid=132&la=1 την αναλυτική παρουσίαση των τομέων στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί Π.Π.Ι.Ε.Δ .

  Και μετά αναλογισθείτε τα πρόσωπα που ο Δήμος θέλει για τα επόμενα χρόνια να οραματισθούν, να καταστρώσουν και να εκτελέσουν τις ανάλογες με τα περιγραφόμενα .

  Είναι δυνατόν να μπορέσουν να ανταποκριθούν τα πρόσωπα που ο Δήμος σήμερα επιλέγει; Για να μην αναφέρω ότι κάποια από τα άτομα που έχει επιλέξει έχουν δοκιμαστεί σε προηγούμενα συμβούλια του ΠΠΙΕΔ και το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να κρατούν γερά στα χέρια τους τον τίτλο του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά να μην πατούν το ποδαράκι τους στα Διοικητικά συμβούλια.

  Άρα τι επιλέγει; Επιλέγει μια ακόμη πενταετία αδράνειας και ακύρωσης του Π.Π.Ι.Ε.Δ;

  Ο καθένας ας απαντήσει μόνος του ως υπεύθυνος πολίτης και δημότης.

  Νίκος Αντωνιάδης
  Νίκος Αντωνιάδης
  Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα