fbpx
22.9 C
Nea Chalkidona
Κυριακή, 06/10/2024

    Μορφέας 11/2013

    ο-μορφέαςΓράφει ο Θάνος Λέκκας

    2 ερωτήματα και 2 απαντήσεις για τις εκλογές του Μαΐου

    Μας χωρίζουν κάτι λιγότερο από 7 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του 2014 και θεωρώ υποχρέωση μου, μέσα από την στήλη του ΜΟΡΦΕΑ να δώσω 2 απαντήσεις σε 2 πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που μου έχουν τεθεί από αρκετούς συνδημότες μας τον τελευταίο μήνα, μετά και την ανακοίνωση μου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό Καλημέρα όμορφη Πόλη.

    Ερώτημα πρώτο : Γιατί να είμαι υποψήφιος

    Απάντηση : Διότι θεωρώ πως όχι μόνο εγώ αλλά και γενικότερα νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι με γνώσεις και όραμα οφείλουν να συμμετέχουν στα κοινά, συνδιαμορφώνοντας τις αποφάσεις που μας αφορούν και να μην αδιαφορούν κάνοντας «καναπεδάτη», ανέξοδη και εκ του ασφαλούς κριτική, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

    Ερώτημα δεύτερο: Γιατί με την Καλημέρα Όμορφη Πόλη

    Απάντηση : Πρόσφατα είχα την τύχη και την ευλογία να αποκτήσω έναν υπέροχο γιό που όσο και αν με ταλαιπωρεί τα βράδια, όπως όλοι οι γονείς τον λατρεύω και είμαι αποφασισμένος να κάνω τα πάντα ώστε να μεγαλώσει σε μια πόλη όπως την έχω εγώ φανταστεί και που δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή της εικόνα. Αυτό σημαίνει πως δεν κοιτάζω πίσω μου. Δεν με ενδιαφέρει το χτες. Η παλαιοκομματική αντίληψη και οι άγονες, ατέρμονες συζητήσεις για το χτες με αφήνουν παγερά αδιάφορο!! Ποιος είχε τσακωθεί με ποιόν. Ποιος είχε υποστηρίξει παλαιότερα ποιον. Τι είχε πει ο ένας για τον άλλον πριν δέκα χρόνια και τι λέει σήμερα. Όλες αυτές τις ανεδαφικές και ατέρμονες συζητήσεις τις αφήνω στους νοσταλγούς του παρελθόντος και σε όσους τις φέρνουν κατά καιρούς στην επιφάνεια, θεωρώντας πως έτσι επιφέρουν πολιτικά πλήγματα στον κοινό τους αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την παράταξη μας και τον επικεφαλής της.

    Κοιτάζοντας το σήμερα και κυρίως το αύριο, θεωρώ πως η παράταξη της οποίας αποτελώ πλέον και επίσημα μέλος διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που με εμπνέουν ώστε να προσθέσω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην διαμόρφωση προτάσεων και λύσεων για το μέλλον της αγαπημένης μας πόλης.

    Επειδή όμως μου αρέσει να είμαι απολύτως σαφής θέλω να αιτιολογήσω την θέση μου να ταχθώ στο πλευρό του κ. Τομπούλογλου. Συγκρίνοντας τον κ. Τομπούλογλου με του υπόλοιπους υποψηφίους Δημάρχους θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα έμπειρος, ικανός και πολιτικά ώριμος να διαχειριστεί την ερχόμενη κομβική για την πόλη μας πενταετή θητεία που ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2014. Το βλέμμα του ιδίου αλλά και γενικότερα του συνδυασμού είναι στραμμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν, όπως λοιπών υποψηφίων και υποστηρικτών τους. Η συνεχής παρουσία στην πόλη και η καταγραφή των προβλημάτων είναι κατά άλλους γραφική αλλά κατά την γνώμη μου είναι πρωτευούσης σημασίας. Διότι αγαπητοί επικριτές εάν δεν περπατήσεις στον δρόμο, εάν δεν ακούσεις τους δημότες, εάν δεν βιώσεις ο ίδιος το καθημερινό πρόβλημα του άλλου δεν μπορείς και να το επιλύσεις. Η αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου δεν γίνεται ούτε από την αναπαυτική καρέκλα του Δημάρχου, ούτε από την οθόνη του υπολογιστή και τα ανώνυμα σχόλια στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα, αλλά από το πεζοδρόμιο. Και για να προλάβω τους κακεντρεχείς, η ηλεκτρονική ενημέρωση και κριτική εν έτη 2013 είναι απολύτως χρήσιμη και μπορεί να γίνει και παραγωγική, αρκεί να γίνεται επώνυμα, με ουσιαστικά επιχειρήματα και όχι με ανώνυμα υπονοούμενα και συνεχής αναφορές στο παρελθόν. Τόσο ο επικεφαλής, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης έχουμε αποδείξει πως το ενδιαφέρον για την πόλη είναι ουσιαστικό αλλά ταυτόχρονα και παραγωγικό. Θα αναφέρω ενδεικτικά πως επί προεδρίας του νυν αντιδημάρχου οικονομικών στον Ενιαίο Φορέα, έγινε με παραίνεση του «κοινού εχθρού» κ. Τομπούλογλου, συνάντηση με τον γράφοντα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και τεχνοκρατική υποστήριξη, με σκοπό την απορρόφηση σχετικών κονδυλίων ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, όπως και έγινε.

     

    ΥΓ 1. Αναφορικά με τις κατηγορίες και με σχετικά ερωτήματα που μου έχουν τεθεί για την μη ψήφιση του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση από πλευράς ΚΟΠ, εγώ αναρωτιέμαι ποιος προεξοφλεί πως η κατάθεση πρότασης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σημαίνει αυτομάτως και την έγκριση της….

    Το ΕΣΠΑ έχει πολύ αυστηρές προδιαγραφές και όταν μια δημοτική αρχή δεν μπορεί να πείσει για την αρτιότητα της πρότασης ούτε τους πρώην συνοδοιπόρους της, πως έχει την απαίτηση να πείσει την «στείρα» αντιπολίτευση, με την πρωτοβουλία της οποίας πήραν χρήματα οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου…..

    ΥΓ 2. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει τι απέγιναν οι 9 πολυδιαφημισμένες, από την διοίκηση του Δήμου προτάσεις, για δράσεις που θα άλλαζαν την εικόνα της πόλης τις οποίες υπερψήφισε η «στείρα» αντιπολίτευση……

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    Σχετικά άρθρα