ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου και το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Νέα Φιλαδέλφεια «ΝΙΦΗΜ» συμμετέχουν στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας.

Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 7.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται :

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 :

Στην είσοδο του Δημαρχείου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (Λ. Δεκελείας 97).

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.

  • Να μην έχει γίνει τους τελευταίους 12 μήνες.

  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Ανακοίνωση του δήμου:

Με αφορμή την παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας) του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, πραγματοποιεί την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, από τις 9π.μ. έως τις 5μ.μ. στην είσοδο του Δημαρχείου της πόλης (Λ. Δεκελείας 97), δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε συμπολίτισσές μας που ανήκουν σε ευάλωτες οικονομικά/κοινωνικά ομάδες, σε ανασφάλιστες και σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου θα συλλέξουν τα στοιχεία και θα κλείσουν τα αντίστοιχα ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2102532047 (εσωτ. 304), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τέλος ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας προχωρά σε μία ακόμη συμβολική κίνηση, φωταγωγώντας την πρόσοψη του Δημαρχείου με ροζ χρώμα – χρώμα σύμβολο για την ευαισθητοποίηση κατά της ασθένειας, έως και την προσεχή Δευτέρα 26/10.

Η ενημέρωση, η πρόληψη, οι τακτικές εξετάσεις και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν τα πιο ισχυρά «όπλα» μας απέναντι στην ασθένεια. Οφείλουμε να τα αξιοποιήσουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.