Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, συμμετείχε στην συνάντηση φορέων για το ζήτημα του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων Ν. Φ. – Ν. Χ., τον Σύλλογο Π.Ε. «Αριστοτέλης», την Γ’ ΕΛΜΕ και το Σωματείο Συνταξιούχων Ν.Φ – Ν.Χ. –Μεταμόρφωσης, στις 17/6, που κάλεσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την απαράδεκτη παραχώρηση του οικοπέδου Μουστακλή, όπου θα χτιζόταν ο 3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός και της όμορης παιδικής χαράς, στην Μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας, καθώς και το δικαίωμα για ανέγερση παιδικού σταθμού, με δική της ευθύνη και λειτουργία, η Ομάδα Γυναικών πήρε μια σειρά πρωτοβουλίες και δράσεις.

Ανέδειξε τις σύγχρονες ανάγκες για αποκλειστικά ενιαία, δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

Η υπόθεση του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού δεν έχει κλείσει. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών στην προσχολική αγωγή λογαριάζεται ως κόστος από την Δημοτική Αρχή που υπερασπίζεται πιστά τις επιδιώξεις των κυβερνήσεων, πατώντας στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Έχουμε συγκεντρώσει γύρω στις 400 υπογραφές και συνεχίζουμε για:

  • Ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του οικοπέδου στην Μητρόπολη

  • Άμεση ανέγερση του 3ου Βρεφονηπιακού σταθμού στο οικόπεδό του με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση

  • Επαρκείς δομές προσχολικής αγωγής στον Δήμο μας, ικανοποιώντας το δικαίωμα των βρεφών και των νηπίων στην προσχολική αγωγή και εκπαίδευση

Είναι ζήτημα που αφορά όλους, τους γονείς, τους παιδαγωγούς, τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Δεν θα αφήσουμε αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη που υπονομεύει τον χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν και ισότιμης προσχολικής αγωγής για όλα τα παιδιά να περάσει. Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, με κρατική ευθύνη, με μόνιμο προσωπικό και υποδομές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των βρεφών και νηπίων.

ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Πάρκο Μουστακλή την Τετάρτη 1η ΙΟΥΛΗ στις 19:30, μαζί με τους φορείς που έχουν πάρει αντίστοιχη απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.