23.1 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 30/05/2023

  Ο Ι. Καλαμπόκης απαντά σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Μικρασιατών

  Από τον π. Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και νυν σύμβουλο κ. Ι. Καλαμπόκη λάβαμε το παρακάτω κείμενο – απάντηση σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Μικρασιατών σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ:

  Με αφορμή την ανακοίνωση  του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

  Ο κ. Κοπελούζος , γραμματέας του Συνδέσμου προσυπογράφει την ανακοίνωση της , δηλαδή συμφωνεί ότι :

  • Ο δήμος παραπλανάει το ευρύ κοινό
  • Η υψομετρική μελέτη είναι υπερπλήρης
  • Η υπογειο είναι δημόσιο έργο που έχει σχεδιαστεί από την περιφέρεια για να βοηθήσει κυκλοφορικά το δήμο
  • Ο δήμος έχει επιλέξει μια κυκλοφορική μελέτη αντίθετη με την εγκεκριμένη υπογειοποίηση
  • Ο δήμος δεν εφαρμόζει τον νόμο

  Κύριε Κοπελουζο

  ασχολούμαι  με εσάς γιατί τυχαίνει να είστε και δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά συνέπεια θα έπρεπε εκτος από το να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των πολιτών της Φιλαδέλφειας να είστε και ενημερωμένος .

  Ο δήμος δεν παραπλανάει το ευρύ κοινό γιατί :

  • Η υψομετρική μελέτη είναι ελλιπέστατη Α. έχει τεχνικά λάθη , που έχει επισημάνει η τεχνική υπηρεσία  του Δήμου Β. η μελέτη υπογειοποίησης , απαραίτητο στοιχείο για να καθοριστεί η στάθμη του δρόμου είναι σε στάδιο προμελέτης που ούτε καν αυτή  έχει εγκριθεί   . Συνεπώς δεν υπάρχει ούτε μελέτη ούτε αδειοδότηση του εργου . Σας παραθέτω το νόμο για τα στάδια μελετών .

   (ΦΕΚ-301/Α/8-10-74) ΑΡΘΡΟΝ-140 Στάδια μελέτης τεχνικών έργων Η μελέτη των πάσης φύσεως τεχνικών έργων, καταρτίζεται εις τρία στάδια, ως ακολούθως :

  1. Προκαταρκτική επεξεργασία και προγραμματισμός αναγκαιουσών γεωτεχνικών, υδραυλικών ή άλλων ερευνών.
  2. Προμελέτη Μετά την υπό του Εργοδότου (αρμοδίας αρχής) έγκρισιν της προκαταρκτικής επεξεργασίας συντάσσεται η προμελέτη του έργου. Σκοπός ταύτης είναι η δια σχεδίων και τευχών γενική μελέτη αυτού με κατά προσέγγισιν εκτίμησιν της δαπάνης προς εξεύρεσιν της καλυτέρας δυνατής εκάστοτε λύσεως. Η προμελέτη μιας ή και περισσοτέρων λύσεων, εφ' όσον απαιτούνται, υποβάλλονται εις τον Εργοδότην (αρμοδίαν αρχήν) μετά δικαιολογητικής εκθέσεως του Μελετητού, εξ ης προκύπτει η προτεινομένη υπ' αυτού λύσις.
  3. Οριστική μελέτη.

  Μετά την υπό του Εργοδότου (αρμοδίας αρχής) έγκρισιν της προμελέτης συντάσσεται η οριστική μελέτη του έργου. Σκοπός αύτης είναι η σύνταξις των απαιτουμένων πάσης φύσεως υπολογισμών και σχεδίων εκτελέσεως εις πληρότητα επιτρέπουσαν την οικονομοτεχνικήν κατασκευήν του έργου.

   

  Γνωρίζετει κ. Κοπελούζο ;  φυσικά γνωρίζετε , γιατί το εχω πει δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο , ότι η στάθμη της Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη συμβολή της με τη Χρ. Σμύρνης σύμφωνα με τη προμελέτη , ανεβαίνει από 20 εως 60 εκατοστά . Δηλαδή στις  εισόδους των αυλων οι παρακείμενοι κάτοικοι θα πρέπει να τοποθετήσουν από 1 εως 4 σκαλοπάτια για να κατεβούν στην αυλή τους . Συμφωνείτε !!!

  Πως θα εγκριθούν οι διαφοροποιήσεις αυτές χωρίς να μπουν σε δημόσια ; πως θα γνωμοδοτήσει  ο  Δήμος όταν δεν υπάρχει υδραυλική μελέτη σε ένα έργο υπογειοποιησης , η όποια θα καθορίσει και τις τελικές στάθμες  ;

  Επίσης αφού εμπιστεύεστε και προωθείτε την άποψη της ΠΑΕ ΑΕΚ η  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με την απάντηση της  παρανομεί , υποκρύπτει σκοπιμότητα η είναι άσχετη  ;

   

  • Η υπογειοποίση βαφτίστηκε δημόσιο έργο και δεν θα βοηθήσει κυκλοφοριακά τον δήμο . Η διπλή υπογειοποιηση είναι οι είσοδοι των υπογείων του γηπέδου , οι οποίες γίνονται σε δημόσιο χώρο . Κυκλοφοριακά δεν θα βοηθήσουν γιατί ενας δρόμος επίγειος απλα γίνεται υπόγειος , με ιδιο πλάτος και φυσικά με ιδιες λωρίδες κυκλοφορίας . Επιπλέον θα καταλήγει σε κυκλικό κόμβο κίνησης που διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων και εμποδίζει την κίνηση των πεζών. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται σχολικό συγκρότημα !!!  Ενας αντίστοιχος κυκλικός κόμβος προβλέπεται και στη πλατεία Ελ. Βενιζέλου Οι κυκλικοί κόμβοι είθισται να δινουν κυκλοφορικές λύσεις εκτός αστικού ιστού .  Πως διευκολύνεται επίσης η κυκλοφορικά ο Δήμος με την τύφλωση των οδών Χρ. Σμύρνης και Ιωνίας ;

   

  • Ο Δήμος δεν επέλεξε κυκλοφορική μελέτη αντίθετη από την εγκεκριμένη υπογειοποιηση . Η ΠΑΕ ΑΕΚ επέλεξε κυκλοφορική μελέτη διαφορετική από του Δήμου , εγκεκριμένη  από το 2013 . Η μελέτη είχε γνωστοποιηθεί στους μελετητές της ΔΕΦΑΛΟΣ ΑΕ πριν ξεκινήσουν τον σχεδιασμό τους και δεν την έλαβαν υπόψη τους  .

   

  • Ο ΔΗΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ .

   

  Εσείς κύριε Κοπελούζο πρέπει να μάθετε να ψάχνετει τα θέματα  καλύτερα για να μπορείτε να έχετε κρίση για τα θέματα που αφορούν την πόλη στην οποία είστε Δημοτικός Σύμβουλος  .

                                                                                                                                                                         

  Γιάννης  
  Δημοτικός Σύμβουλος
  Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα