fbpx
19.8 C
Nea Chalkidona
Κυριακή, 14/04/2024

  Πρωταθλητές

  MposinakosNATOI, NATOI OI …….ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

  Γράφει ο Ντίνος  Μποσινάκος

  Ανώτερο διοικητικό στέλεχος

  Μέλος τους Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου

  Φίλοι και φίλες

  Γνωρίζω ότι  ο πρωταθλητισμός αποτελεί προνόμιο εκείνων που προσπαθούν να διακριθούν μέσα από την ευγενή άμιλλα και να κατακτήσουν φήμη, δόξα, τρόπαια και γιατί όχι και χρήματα ,αφού στο τέλος τέλος κάθε  πρωταθλητής πρέπει να απολαμβάνει  κάτι για αυτό που προσπάθησε και για όσα στερήθηκε .Σωστό και δίκαιο .

  Πρόσφατα λοιπόν δημοσιεύθηκε η ‘’λίστα Νικολούδη’’ που εμφανίζει διάφορους πολίτες να έχουν κάνει ψευδείς δηλώσεις και να έχουν αποκρύψει περιουσιακά τους στοιχεία και Ω!! του θαύματος οι 75 περιπτώσεις αφορούν περιπτώσεις Δημάρχων .Δηλαδή η τοπική αυτοδιοίκηση και οι άρχοντες της στο ‘’μεγαλείο του ‘’πρωταθλητισμού΄΄. Έτσι αναφέρεται στο διαδύκτιο. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό ;

  Θυμάμαι επίσης ότι πριν 4 περίπου μήνες είχε δημοσιευθεί μια λίστα με κάποια πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε 87 παρατάξεις των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2010 .Πρόστιμα που σχετίζονται με λανθασμένα προεκλογικά στοιχεία και που <<αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες ,αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων η παράλειψης δήλωσης εξόδων στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα>> .Αυτά τα πρόστιμα επεβλήθησαν από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ & ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ. Πολλά ‘’γνωστά’’ μας ονόματα αναφέρονται στην λίστα αυτή.  Δεν είδα μία εκτενή αναφορά στο θέμα από τον ευαίσθητο τοπικό μας τύπο. Τυχαίο ; WHOKNOWS ?

  Θυμήθηκα πάλι ότι στο άρθρο 61 του Καλλικράτη ,παράγραφο 4, ορίζεται σαφέστατα ότι ο δήμαρχος ,ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν την ετήσια δήλωση για τα περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να την δημοσιοποιούν στο με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου . Προσέξτε τι λέει ο Νομοθέτης .<<ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ>> .

  Πόσες φορές είχαμε αναρωτηθεί γιατί οι δικοί μας άρχοντες δεν είχαν ανταποκριθεί (όσοι είχαν την υποχρέωση βάσει του νόμου)να τα δημοσιεύσουν ; Πώς να αποκαλέσουμε αυτούς που δεν τηρούν και δεν τήρησαν τον νόμο που εκ καθήκοντος όφειλαν και οφείλουν και έχοντας ορκισθεί να τον τηρούν, αδιαφορώντας και μάλιστα προκλητικά ,θα έλεγα ; Η Ελληνική γλώσσα μας δίνει πολλές επιλογές !!

  Μήπως είναι καιρός πριν τις εκλογές να δεσμευθούν να το κάνουν ,όσοι όφειλαν και δεν τα έπραξαν, αλλά και όσοι ακόμα οφείλουν , ώστε να κλείσουν τα όποια ‘’κακά’’ στόματα .Γιατί τώρα τελευταία όλοι έχουμε γίνει δικαστές ,κριτές ,νομικοί και ότι άλλο φαντασθείτε, μέσα στην προσπάθεια ορισμένων να επιβιώσουν ακολουθώντας το γνωμικό <<ο θάνατος σου η ζωή μου>> . Το περίεργο είναι ότι δεν είδα μέχρι τώρα κάποιον η κάποιους  ,από αυτούς δηλαδή που θεωρούν τους εαυτούς τους ‘’ρυθμιστές ‘’της πόλης, να βγουν και να το ζητήσουν επίμονα . Τι περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο του Δήμου μας !!!!!!!!! Πώς να λέγεται άραγε αυτή η τακτική ;  Άγνοια ; Aμέλεια ; Aδιαφορία  η οτιδήποτε άλλο ; Πάντως ότι και να είναι ,είναι μεγαλοπρεπής τακτικάρα !!!  

  Εάν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ ας με διορθώσετε ,αν και σήμερα που έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό στην ιστοσελίδα του δήμου .Εκτός αν έψαξα σε λάθος ιστότοπο .

  Προσωπικά θα χαιρετήσω με τον ανάλογο τρόπο τον πρώτο αιρετό που θα το κάνει. Μήπως ,λέω μήπως ,η έρευνα προχωρήσει σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Καλλικράτη ( άρθρο 61 παράγραφο 4 )και παρακάτω ; Αμάν!!!!!!!!!!!!

  Νίκος Αντωνιάδης
  Νίκος Αντωνιάδης
  Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

  Σχετικά άρθρα