Πρόταση ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων για μετονομασία δρόμου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας σε οδό «Εύας Κοταμανίδου»

Θλίψη προκαλεί η είδηση πως έφυγε από τη ζωή μια γυναίκα-σύμβολο για το θέατρο και τον κινηογράφο, η Φιλαδελφειώτισσα Εύα Κμανίδου.
 
Συλλογιζόμενοι την τεράστια προσφορά της Εύας Κοταμανίδου στον πολιτισμό και την πολιτική ζωή του τόπου μας, θεωρούμε πως ως Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να δώσουμε το όνομά της σε ένα δρόμο της πόλης όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και τόσο αγαπούσε, αποτίοντάς της τον ελάχιστο φόρο τιμής. 
 
Γεννημένη το 1936 στην Νέα Φιλαδέλφεια, σπούδασε στο Κάρολος Κουν και έγινε γνωστή ως η πρωταγωνίστρια σε εμβληματικές ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, όπως «Ο Θίασος», «Μεγαλέξαντρος», «Τοπίο στην ομίχλη» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα».
 
Υπηρέτησε την τέχνη της υποκριτικής με ήθος, συνέπεια και σεμνότητα σε όλη της τη ζωή και παράλληλα υπήρξε ενεργός πολίτης. Το 1989 στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου εξελέγη βουλευτής με τον Συνασπισμό. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με την Δημοκρατική Αριστερά. 
 
Άνθρωποι σαν την Εύα Κοταμανίδου θα  κατοικούν για πάντα στις σκέψεις και στα συναισθήματά μας.
 
 
Με εκτίμηση,
 
Αλέξαρος Γούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.