Με αφορμή συνταξιοδότησης προέδρου διοικητικού συμβουλίου της Philip Morris International (PMI) και εκλογή του Ανδρέα Καλαντζόπουλου ως ανάδοχου και αντικαταστάτη του ο επικεφαλής τμημάτων χρηματοοικονομικών και διαδικαστικών θεμάτων και διεργασιών υποκαθιστά την τωρινή του θέση τον επερχόμενο Μάρτιο το 2021 έχοντας εκλεγεί διευθύνοντας από την εταιρία στην θέση του Ανδρέα Καλαντζόπου ο οποίος της εκχωρεί την κένωση.

Ο νέος από 55-χρόνος γενικός διευθυντής της πρώτης πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας από την καινοτόμο καπνικών προϊόντων και Πολωνός Jacek Olczac κατέχει μεταπτυχιακό οικονομικών από το πανεπιστήμιο Λοντζ της Πολωνίας και διηύθυνε τα τμήματα χρηματοοικονομίας (2012-2018) και επιχειρήσεων σε Ομοσπονδιακή Γερμανία και την Πολωνία και περιφέρεια Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1993 όταν πρωτοεργάστηκε στην πολυεθνική διατελώντας ως C.F.O.

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος δήλωσε μετά την κατάληξη ηγετικής διοικητικής θέσης κατά την οποία καταπολέμησε τα παρουσιαζόμενα εμπόδια προάγοντας διάδοση των ηλεκτρονικών μέσων καπνού και της σχετικής φήμης και λειτουργικότητας έχοντας απειλήσει τον τερματισμό παρσκευής των καπνικών προϊόντων και της λειτουργίας της σύστασης της πολυεθνικής σε συντονισμό με την παραπλάνηση κράτους από του θεσμού με τον ίδιο όρο ότι , …

«Είναι τιμή μου να επακολουθώ ίχνη από τον πρόεδρο και πρώην γενικό διευθυντή Louis Camilleri. Εκ μέρους της ηγεσίας της P.M.I. ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μας προς την εκπληκτική του συμβολή στην επιτυχία της εταιρίας μας και την ηγετική του πρωσωπικότητά και καθοδήγηση και την αφοσίωσή του αλλά υπεράνω για την ανθρωπιά του ατόμου. Πέραν του ασυναγώνιστου ειδήμονος θα μας λείψει και ένα αξιόλογο πρόσωπο και φίλος. Κατά την επταετή μου εμπειρία ως του διοικούντος τοποθετήσαμε την εταιρία για το δημιουργώντας καλύτερες επιλογές επιστημονικά βασισμένα για εκείνους άλλωστε οι οποίοι θα εξακολουθούσαν να κάπνιζαν. Διαθέτουμε ηγετική παγκοσμίως συλλογή προϊόντων καπνού και ηλεκτρονικών και το εξέχον διοικητικό προσωπικό και ύψιστης απόδοσης και αναπροσαρμογής σώμα οργανισμού. Είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι για την συνεχή μας επιτυχία. Είμαι ευχαριστημένος που παραδίδω την ευθύνη του C.E.O. στον Jacec. Έχοντας συνεργαστεί στενά με τον Jacec επί δεκαετιών γνωρίζω καλά ότι αποτελεί τον αντάξιο μου διάδοχο για την εταιρική μας επέκταση και ανταπόδοση της αξίας των μετοχών μας. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την συνεργασία μας κατά την περίοδο διοίκησής μου. Υπήρξατε ανυπολόγιστη πηγή της έμπνευσης της ισχύος και με τιμά ιδιαίτερα η στενή μας συνεργασία.»

Ο μηχανικός ηλεκτρολογίας από τον Πύργο Ηλείας ευθύνεται κυρίως για την διάσωση του Άσσος Παπαστράτος μέσω της αποκτησής του από την πολυεθνική εταιρία διοικώντας από το 20 την Philip Morris International το 2015 και την επισύναψη ευνοϊκών συμβολαιογραφικών συνθηκών με το Ελληνικό εκπροσωπώντας την και διεθνώς.

Το διοικητικό συμβούλιο του οποίου αναμένεται να προεδρεύει ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος μετά από 7 του χρόνια ηγετικής ευθύνης για την πολυεθνική εταιρία διόρισε τον αντικαταστάτη του από τον διευθυντή Γάλλο επιχειρηματία πρόεδρο τραπεζικής επιχείρησης Soft Bank Group International και επικεφλής εγχώριών της δραστηριοτήτων σε ορισμένες χώρες Michel Combes. Το αξιόλογο τραπεζοεπιχειρηματικό στέλεχος διετέλεσε γενικός διευθύνοντας των εξής εταιριών:

  1. Sprint,
  2. Vodafone Europe,
  3. Alcatel-Lucent,
  4. Altice,
  5. SFR Group.
  6. France Telecom ,
  7. TDF (Télédiffusion de France)

Κλείνοντας να καταλήξουμε από σημειωτέο λέγοντας ότι ένας από τους λόγους που θα μπορούσαν να ωθήσουν τον Ανδρέα Καλαντζόπουλο να περιστείλει ενεργό του δραστηριοποίηση της εταιρίας που προσωρινά διευθύνει στον τομέα παρασκευής αποκλειστικά προϊόντων καπνού είναι επίσης αυτός που εκτίθεται από το παρακάτω κινούμενο διάγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.