fbpx
22.8 C
Nea Chalkidona
Κυριακή, 01/09/2024

    Τι είπε ο Γ. Βαρουφάκης μετά την λήξη εργασιών του Eurogroup

    Συνέντευξη τύπου παραχώρισε ο έλληνας Υπ. Οικονομικών μετά την λήξη εργασιών του Eurogroup. Δείτε εδώ τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του:

    “Δεν αμφιβάλλω ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και ότι θα καταλήξουν σε μια συμφωνία θεραπευτική για την Ελλάδα και θετική για την Ευρώπη.”

    “Ο Μοσκοβισί μου παρουσίασε ένα κείμενο που αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, το οποίο θα χαιρόμουν να υπογράψω […] Ξαφνικά το κείμενο του Moscovici αντικαταστάθηκε από ένα άλλο έγγραφο, το οποίο μας ζητούσε να γυρίσουμε πίσω”.

    “Δεν μας δόθηκαν εγγυήσεις σχετικά με την ευελιξία. Σε αντάλλαγμα μας πρόσφεραν μια νεφελώδη διατύπωση για ελαστικότητα εντός του προγράμματος. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε κάθε επιθυμία να φτάσουμε σε μια τίμια συμφωνία. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εργαστεί προς ένα αδιέξοδο. Στην ιστορία της ΕΕ τίποτα καλό δεν βγήκε μέσα από τελεσίγραφα. Έχουμε αποδεχθεί τις υποχρεώσεις μας. Δεν θα κινηθούμε μονομερώς όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων”.

    “Στο Eurogroup εξήγησα πως δεν πρόκειται να αναλάβουμε καμία μονομερή δράση κατά τη διάρκεια του ενδιάμεσου προγράμματος.Ο μόνος όρος που θέτουμε είναι να μην μας ζητηθούν μέτρα, που επιδεινώνουν την ύφεση.”

    “Δεν αμφιβάλλω ότι στις επόμενες μέρες κάθε έννοια τελεσιγράφου θα αποσυρθεί και με συλλογικό πνεύμα θα προχωρήσουμε προς μια νέα συμφωνία. Η Δημοκρατία είναι η συμφιλίωση των αντιθέσεων. Η Ευρώπη είναι μία θαυμαστή Δημοκρατία”.

    “Απαιτούμε να μην μας αντιμετωπίζουν σαν αποικία χρέους. Δεν ανάγεται σε εμάς να προσδιορίσουμε τον όρο “κάποια ευελιξία” που μας προσφέρθηκε. Να μας αποσαφηνίσει η άλλη πλευρά τι σημαίνει ο όρος ευελιξία”.

    “Η Ευρώπη πρέπει να προσαρμοστεί στο γεγονός πως η Ελλάδα αμφισβητεί ένα πρόγραμμα, το οποίο απέτυχε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μέλλον όχι με ένα αποδεδειγμένα λάθος πρόγραμμα”.

    “Το μήνυμά μου στις αγορές είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν παίζει παιχνίδια. Δεν έχουμε αίσθηση μεγάλης υπερηφάνειας, όπως, πιστεύω, και οι εταίροι μας. Θεωρώ ότι εντός Ευρώπης θα καταλήξουμε σε συμφωνία, όπως συνέβη και την προηγούμενη Πέμπτη”.

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα