fbpx
25 C
Nea Chalkidona
Τετάρτη, 24/04/2024

    Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από προσάραξη αλιευτικού στην Ερμιόνη

    Τραγωδία στην Ερμιόνη. Τρία μέλη πληρώματος αλιευτικού (ένας 56χρονος έλληνας και δύο υπήκοοι Αιγύπτου, 32 και 55 ετών) έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν προσάραξε τα ξημερώματα της Τρίτης σε βραχώδη ακτή στο ακρωτήριο Μουζάκι Ερμιόνης και στη συνέχεια βυθίστηκε.

    Αρχικά ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ερμιόνης, πρώτες πρωινές ώρες, για περιστατικό προσάραξης σε βραχώδη ακτή στο ακρωτήριο Μουζάκι Ερμιόνης, του αλιευτικού σκάφους «Παναγιώτης Φ» με επιβαίνοντες δύο Έλληνες και τρεις αλλοδαπούς και την άμεση βύθισή του,

    Άμεσα, κινητοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην περιοχή μετέβησαν για παροχή συνδρομής τρία αλιευτικά σκάφη, τρία θαλάσσια ταξί στα οποία επέβαιναν στελέχη των Λιμενικών Αρχών Πορτοχελίου, Ερμιόνης καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Στις έρευνες συμμετείχε επίσης και ελικόπτερο Seahawk του Πολεμικού Ναυτικού.

    Στην περιοχή του συμβάντος έπνεαν βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 4 μποφόρ.

    Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν σε παρακείμενη ακτή δύο επιβαίνοντες, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου λόγω υποθερμίας.

    Παράλληλα βρέθηκε νεκρός ένας Έλληνας που ανασύρθηκε από τη θάλασσα δίπλα στο αλιευτικό σκάφος και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι βρέθηκαν εντός της καμπίνας τους από ιδιώτη δύτη. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στην Ερμιόνη.

    Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ερμιόνης.

    Πηγήtovima.gr
    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα