fbpx
23.4 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 29/03/2024

    Απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης της 1ης Σχολικής Επιτροπής

    Τη Δευτέρα 7/10/2019, για πρώτη φορά από το 2011-χρόνο σύστασης της 1ης Σχολικής Επιτροπής- πραγματοποιήθηκε η διαδικασία ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ από την απερχόμενη Διοίκηση της 1ης Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας στη νέα Διοίκηση στην οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της.

    Αισθανόμαστε, ως απερχόμενη , την υποχρέωση τόσο προς τους δημότες, όσο και στα μέλη της σχολικής κοινότητας να παρουσιάσουμε ένα σύντομο απολογισμό της διαχείρισης από το Σεπτέμβριο του 2014 με ειδική αναφορά στην περίοδο Σεπτέμβριος του 2016 μέχρι και σήμερα που είχαμε την ευθύνη της διαχείρισης της Σχολικής Επιτροπής.

    Από τον Οκτώβριο του 2014, ξεκίνησε η προσπάθεια μηχανοργάνωσης της Σχολικής Επιτροπής με την αγορά, με δαπάνη του Δήμου, του προγράμματος παρακολούθησης της διαχείρισης των σχολικών επιτροπών «ΕΠΑΦΟΣ».

    Η διοίκηση που τη διαδέχτηκε το Σεπτέμβρη του 2016:

    Α. Στα πλαίσια της διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών και της τακτοποίησης των μεγάλων οφειλών προς ΔΕΗ, COSMOTE, ΕΥΔΑΠ και Α – ΚΕΑΟ, οφειλών που δημιουργήθηκαν από το 2015 και προγενέστερα,

    καθιέρωσε:
    τη συστηματική παρακολούθηση του ταμείου των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του προγράμματος «ΕΠΑΦΟΣ», παρακολούθηση που πραγματοποιήθηκε και με τη βοήθεια λογιστικού γραφείου την αμοιβή του οποίου κάλυψε εξολοκλήρου η Δημοτική Αρχή,
    την υποχρέωση των Διευθυντών, ως οικονομικά υπεύθυνοι, να υποβάλλουν μηνιαίους οικονομικούς απολογισμούς, σύμφωνα με το νόμο,
    την εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων των σχολικών μονάδων προς τους προμηθευτές, τους παρόχους υπηρεσιών, προς τους πρώην οργανισμούς κοινής ωφέλειας αποκλειστικά μέσω τραπέζης, αξιοποιώντας και τη δυνατότητα χορήγησης από την τράπεζα κωδικούς e-banking στους διευθυντές, στα πλαίσια της απλούστευσης των τραπεζικών συναλλαγών.
    προχώρησε στο διακανονισμό και εξόφληση των οφειλών προς:
    ΔΕΗ ύψους 45700 ευρώ

    COSMOTE ύψους 15774,81 ευρώ

    ΕΥΔΑΠ ύψους 3747,44 ευρώ και

    ΙΚΑ – ΚΕΑΟ ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

    Οι οφειλές προς ΔΕΗ, COSMOTE και ΕΥΔΑΠ εξοφλήθηκαν μέσω ενός σχεδίου παρακράτησης ποσοστού της ΚΑΠ και σε με την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, η οποία ανέλαβε να καλύψει, οικονομικά, τις έκτακτες και επείγουσες ανάγκες των σχολικών μονάδων –δημοτικά, νηπιαγωγεία. Η μόνη οφειλή που εξακολουθεί να υπάρχει είναι προς ΙΚΑ – ΚΕΑΟ, οφειλή που είναι σε διακανονισμό και που είναι ενήμερη.

    Τον Ιανουάριο του 2017 ζήτησε τη συνδρομή του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου των οικονομικών της Σχολικής Επιτροπής, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ς των σχολείων μας μέσω ΚΑΠ από το 2011 μέχρι και το 2016, καθώς δεν είχαν συνταχθεί οικονομικοί απολογισμοί. Μετά την αδυναμία του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ανταποκριθεί στο αίτημα, η Σχολικής Επιτροπή ανάθεσε τη διενέργεια του ελέγχου και τη σύνταξη των οικονομικών απολογισμών για τα έτη 2011 – 2016 στην εταιρεία ορκωτών λογιστών «Grant Thornton».
    Υπέβαλε προς έγκριση τους απολογισμούς των ετών 2011 – 2016 μαζί με αυτούς των ετών 2017 και 2018 αρχικά στη Σχολική Επιτροπή και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τέλος, τους διαβίβασε όλους για τελική έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
    Β. Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού των υποδομών των σχολικών μονάδων:

    εφοδίασε τα νηπιαγωγεία με σύγχρονα φωτοτυπικά μηχανήματα,
    έδωσε στα δημοτικά σχολεία, μέσω έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων που εξασφάλισε από την απελθούσα Δημοτική Αρχή, τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή να εκσυγχρονίσουν τα εργαστήρια πληροφορικής,
    ενίσχυσε, οικονομικά, τα σχολεία στη βελτίωση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης.
    Γ. Στην προσπάθειά της να απαλλάξει τις οικογένειες των μαθητών από πρόσθετα οικονομικά βάρη ή να ανακουφίσει μερικά τις οικονομικά ασθενείς οικογένειες, καθιέρωσε, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή τη χορήγηση:

    έκτακτης ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης προς κάθε νηπιαγωγείο για αγορά γραφικής ύλης, που ξεκίνησε από 200 ευρώ το χρόνο και ανήλθε στο ποσό των 400 ευρώ την προηγούμενη σχολική χρονιά,
    δωρεάν δεκατιανού σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
    Δ. Για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών και των συνοδών τους χρηματοδότησε την πρόσληψη, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους αντίστοιχους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, εννέα (9) σχολικούς τροχονόμους τη μισθοδοσία των οποίων κάλυψε η Δημοτική Αρχή με τη χορήγηση έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων. Τέλος,

    Ε. κάλυψε οικονομικά, πάντα μέσω έκτακτων επιχορηγήσεων από τη Δημοτική Αρχή, τη μετακίνηση, με πούλμαν, των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη), που φιλοξενούντο, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση του νέου υπερσύγχρονου 1ου Δημοτικού, στο 4ο Δημοτικό και μετείχαν στο πρόγραμμα του Ολοήμερου Σχολείου.

    Δ. Αν και η θητεία της απερχόμενης διοίκησης συνέπεσε με περίοδο που είχαν μειωθεί σημαντικά οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τις σχολικές μονάδες, τα σχολεία του Δήμου μας, είναι οικονομικά εύρωστα. Στα ταμεία των σχολείων, σήμερα, υπάρχουν:

    ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ,
    στις τράπεζες ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ευρώ, χρήματα που παραδόθηκαν στη νέα διοίκηση και
    άλλες ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ σε εκκρεμότητα, που αναμένεται η έγκριση χορήγησής τους στο προσεχές συμβούλιο.
    Ευχαριστούμε τους Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλαν το Προεδρείο της Σχολικής Επιτροπής και πιστεύουμε ότι θα μεταφέρουν τη θετική εμπειρία τους από τον τρόπο λειτουργίας και στο νέο Προεδρείο.

    Για την απερχόμενη διοίκηση

    Σέβη Γιαννακοπούλου         Δανάη Εμμανουήλ

             Χαρά Ρόκου          Παύλος Παπαθεοφάνους

    Η ομάδα του Καφενείου
    Η ομάδα του Καφενείου
    Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα