Η Ενωση Γονέων για το θέμα του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Χαλκηδόνας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταγγέλλει την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργήθηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας. Το στοίβαγμα 66 νηπίων όπως – όπως, σε χώρους που δεν πληρούν κανένα όρο είναι απαράδεκτο, ενώ ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής των νηπίων.

Κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές -παλιές και σημερινές- μοιράζονται πολύ σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, έχουν ευθύνη να δώσουν λύση στο συγκεκριμένο άμεσο πρόβλημα αλλά και στα γενικότερα σοβαρά θέματα της προσχολικής αγωγής στο Δήμο μας.

Το γονεϊκό κίνημα αγωνίζεται για την καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, σε πλήρως στελεχωμένα δημόσια και δωρεάν νηπιαγωγεία. Αυτό προϋποθέτει όλα αυτά που διεκδικούμε εδώ και χρόνια:

Δημιουργία νέων σύγχρονών δομών. Γενναία χρηματοδότηση και δέσμευση χώρων για πρόγραμμα ανέγερσης νηπιαγωγείων

Κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς μόνιμου παιδαγωγικού, ειδικού παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού.

15 παιδιά ανά τμήμα.

Ολοκληρωμένη λειτουργία ολοήμερων με σίτιση, χώρους ξεκούρασης κτλ

Ενιαίο, επιστημονικά θεμελιωμένο, αναβαθμισμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας, ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας– Νέας Χαλκηδόνας θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό γονιών και εκπαιδευτικών για την διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία της περιοχής μας και γενικότερα την παιδεία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας                                     Νίκος Τσορβάς

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.