fbpx
21.9 C
Nea Chalkidona
Τετάρτη, 24/04/2024

    Ο Βασίλης Καρράς για την οικογένεια, την πολιτική και το νέο του CD

    Συγκινείστε κάθε φορά που σας αποθεώνουν στη σκηνή ή έπειτα από τόσα χρόνια καριέρας δεν σας εντυπωσιάζει πια;

    Δεν συνηθίζεται η αγάπη του κόσμου όσα χρόνια και αν περάσουν. Κάποιες φορές σε κάνει με τον τρόπο του να το θέλεις και εσύ το χειροκρότημα, να το περιμένεις.

    Δεν σας έχει κουράσει η νύχτα; 

    Μπορεί να είναι σκληρή, αλλά είναι τρόπος ζωής για μένα. Και έπειτα από 40 χρόνια, μπορεί να αλλάξει ένας άνθρωπος; H νύχτα βέβαια έχει αλλάξει. Σαν να περάσαμε από το «σκυλάδικο»… στο ιατρείο. Γίναμε πιο πολιτισμένοι. Και η νεολαία πια διασκεδάζει διαφορετικά.

    Με τον Στέλιο Ρόκκο έχετε συνεργαστεί και παλιότερα. Ο Τάκης Ζαχαράτος όμως ήταν η έκπληξη στο φετινό σας σχήμα… 

    Και όμως ήταν μια χαρά ο Τακούλης. Είναι καλό παιδί και με ταλέντο.

    Σταθήκατε κοντά στην οικογένειά σας όλα αυτά τα χρόνια; 

    Είναι πολύ δύσκολο να είσαι καλλιτέχνης και παράλληλα να προσπαθείς να κρατήσεις και την οικογένειά σου. Εξαρτάται περισσότερο από τη σύζυγο παρά από τον εαυτό σου. Η δική μου γυναίκα είναι η ηρωίδα. Αν δεν έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να σε καταλαβαίνει, δεν μπορείς να τα καταφέρεις.

    Εκείνη είναι ο αρχηγός στο σπίτι;

    Bέβαια, η γυναίκα κρατάει την οικογένεια και όποιος άντρας πει το αντίθετο ας έρθει σε εμένα για να του το εξηγήσω.

    Πρόσφατα η Ελένη Φουρέιρα αποκάλυψε την αλβανική της καταγωγή και δήλωσε ότι την έκρυβε γιατί καμιά δισκογραφική εταιρεία δεν θα τη δεχόταν…

    Μα, όλοι το ξέραμε και το σεβαστήκαμε. Εκείνη μόνο ένιωθε ότι το έκρυβε!

    Σκεφτήκατε κάποια στιγμή να ασχοληθείτε με την πολιτική, έστω και στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης; 

    Μου έχουν κάνει προτάσεις, αλλά δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Ίσως και γιατί δεν είμαι έτοιμος να το κάνω. Ο στόχος όταν αναλαμβάνεις μια θέση στην πολιτική είναι να παράγεις έργο. Από το μισό… αιώνα που έχω στην πλάτη μου και ζώντας μέσα στον κόσμο, έχω καταλάβει πως είναι πολύ λίγοι οι πολιτικοί που έχουν διάθεση να προσφέρουν, αλλά ούτε και αυτοί δεν τα καταφέρνουν. Ίσως γιατί δεν τους ευνοεί το σύστημα. Και αν δεν μπορώ να προσφέρω, γιατί να ασχοληθώ; Ο καλλιτέχνης από την άλλη πλευρά, ανήκει στο λαό, δεν ανήκει σε κόμματα. Αλλά αν κάποιος έχει το μικρόβιο, δεν πρέπει να του το στερήσεις.

    Εσείς όμως στη Θεσσαλονίκη έχετε δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος ήταν εκτός συστήματος και δείχνει πως παράγει έργο…

    Μα τι έχει κάνει ο Μπουτάρης για τη Θεσσαλονίκη; Επειδή ξήλωσε την παραλία και την έφτιαξε από την αρχή; Νομίζω ότι κοροϊδευόμαστε. Έχει μόνο ωραίες θεωρίες, όνειρα. Είδαμε τίποτε να υλοποιείται; Ο μπαρμπα-Γιάννης Μπουτάρης είναι καλός μόνο για φωτογράφηση στα περιοδικά και για να δίνει συνεντεύξεις. Όταν κάνει το Μετρό, θα τον στηρίξουμε.

    Να κλείσουμε με το νέο σας CD «Επιλογή μου». Νιώθετε πως είστε διαφορετικός;

    Το μήνυμα είναι η επιστροφή στο λαϊκό τραγούδι. Όσο ο λαός σφίγγεται οικονομικά, νομίζω ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερο αυτού του είδους τα τραγούδια. Δεν μπορεί ούτε εκείνος, αλλά ούτε και εμείς να αντέξουμε όλο αυτό το φορτίο πάνω μας.

    Από την Κατερίνα Μπούσιου

    Πηγήmyself.gr
    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα