fbpx
17.6 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 19/04/2024

    Ο προϋπολογισμός του Δήμου υλοποιεί τις αντιλαϊκές κυβερνητικές κατευθύνσεις της ΝΔ

    Φορομπηχτικός, αντιλαϊκός, εχθρικός προς τις λαϊκές ανάγκες και σε πλήρη αρμονία με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2020.
     
    Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Δημοτικής Αρχής η οποία συμφωνεί με το αντιδραστικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης και αλληλοστηρίζεται με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την περιφερειακή της αρχή στηρίζοντας βασικές της επιλογές. 
     
    Αυτό ανέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης, Δανάη Γκούμα και Γιάννης Ζαχαριάδης στη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2019, αποδείχνοντας ότι υλοποιεί κατά γράμμα τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό χωρίς ταυτόχρονα να έχει ουσιαστικές αποκλίσεις από τους προϋπολογισμούς της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ. 
     
    Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων σημείωσαν ότι 
     
    – η κρατική χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για τη μισθοδοσία, ενώ η λειτουργία του δήμου βασίζεται κατά 63% περίπου σε ιδία έσοδα
     
    –  δίνεται προτεραιότητα σε έργα που συνδέονται άμεσα με τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και τις ορέξεις των επιχειρηματιών στη περιοχή, που  σχετίζονται ή πιέζουν σε αλλαγές χρήσεων γης  στην κατεύθυνση άρσης κάθε εμποδίου για την δράση τους
     
    – την ίδια στιγμή μειώνεται η χρηματοδότηση στα σχολεία, για το Άλσος, δίνονται ψίχουλα για την αντιπλημμυρική προστασία, εξαφανίζονται οι δαπάνες για αντιμετώπιση θεομηνιών και είναι ανύπαρκες για την αντισεισμική θωράκιση. Εμπεδώνει ως “κανονικότητα” την απαράδεκτη κατάσταση στην προσχολική αγωγή, την υγεία.
     
    – η Δημοτικής Αρχής κινείται με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα που υπονομεύει το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά και θέλει εργαζόμενους λάστιχο στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρήσεων
     
    – προωθεί τη λογική της ανταποδοτικότητας και της πλήρης μετατροπής του δήμου σε επιπρόσθετο φορομπηχτικό μηχανισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι συνεταίροι της Διοίκησης έκλιναν σε όλες τις πτώσεις το “πρέπει να δημιουργήσουμε νέα έσοδα” όταν ήδη ο δήμος λειτουργεί κατά τα 2/3 σε ανταποδοτική βάση!
     
    Τέλος σημείωσαν ότι το βασικό κριτήριο είναι η στάση της κάθε δύναμης απέναντι στην κεντρική πολιτική και το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, απέναντι στο ερώτημα “ανάπτυξη για ποιόν”. 
     
    Η κάθε δύναμη, είτε στη διοίκηση είτε έξω από αυτή κρίνεται ακριβώς στο πόσο συμβάλλει ή δε συμβάλλει να δυναμώνει η αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, να προχωρά η οργάνωση της πάλης  η λαϊκή αντιπολίτευση και διεκδίκηση. Αν διεκδικεί την απόδοση του συνόλου των αναγκαίων πόρων σε Δήμους και στις Περιφέρειες, την κατάργηση του πλαισίου λειτουργίας με βάση την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα, των ΣΔΙΤ, της κάλυψης των αναγκών με εργαζόμενους που θα έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία. 
     
    Υπογράμμισαν ότι ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής Βούρου όπως και αν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο θα καταψηφισθεί  στη συνείδηση των εργαζόμενων.  
     
    Τέλος κατήγγειλαν την απόπειρα της δημοτικής αρχής να περάσει στην κυριολεξία εν κρυπτώ και με συνοπτικές διαδικασίες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και άλλες διευθετήσεις στην περιοχή που σχετίζονται με την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Ιωακείμ, ώστε να μην ανοίξει συζήτηση για το χαρακτήρα του έργου, τις επιπτώσεις και τις ευρύτερες παρεμβάσεις που προωθούνται στην περιοχή. 

    Η ομάδα του Καφενείου
    Η ομάδα του Καφενείου
    Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα