6 μήνες λειτουργίας Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου

0
79

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ & ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Βρισκόμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε οτι έχουμε δεχτεί 1000 επισκέψεις στο Κοινωνικό Ιατρείο σε 6 μήνες λειτουργίας (από 15 Σεπτεμβρίου 2014-Απρίλιο 2015).

Αποτέλεσμα της δράσης μας το τελευταίο εξάμηνο ήταν
• Ασθενείς να εξεταστούν και να πραγματοποιήσουν απεικονιστικές και αιματολογικές εξετάσεις εντελώς δωρεάν.
• Ασθενείς να λάβουν ξανά τα φάρμακα τους που είχαν σταματήσει λόγω οικονομικής δυσχέρειας.
• Ασθενείς να νοσηλευτουν σε δημόσια νοσοκομεία χωρίς να πληρώσουν λόγω της δράση του κοινωνικού ιατρείου.

Οι 1000 επισκέψεις αποτελούν για όλους εμάς τους αλληλέγγυους –εθελοντές του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού ιατρείου Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας-Ιωνίας την απόδειξη ότι ένα δημόσιο και δωρεάν πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

Αποτέλεσμα των μνημονίων και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να αποκλειστεί τελείως από τις υπηρεσίες υγείας. Ο αποκλεισμός από την υγεία αποτελεί μόνο το ένα κομμάτι του προβλήματος. Η ανεργία, η οικονομική ανέχεια, ο αποκλεισμός από την κοινωνική ζωή, τα πρόβλημα σίτισης ολοκληρώνουν την εικόνα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τα κοινωνικά ιατρεία δεν παρέχουν μόνο πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά αποτελούν τα κύτταρα ενός κινήματος διεκδίκησης δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους.

Πάγια μας θέση είναι ότι το κράτος υποχρεούται να καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών.

Κοινωνικό Οδοντιατρείο. Το επόμενο στοίχημα

Από τις πρώτες εβδομάδες που λειτούργησε το ιατρείο παρατηρήθηκε το μεγάλο πρόβλημα στην οδοντιατρική κάλυψη των ασθενών μας. Στην Ελλάδα του 2015 το να μπορεί κάποιος να εξεταστεί από οδοντίατρο θεωρείται προνόμιο των λίγων…

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια. Ζητήσαμε χώρο για να στεγαστεί το οδοντιατρείο τον οποίο μας παραχώρησε ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Ζητήσαμε οδοντιατρικά μηχανήματα τα οποία μας δόθηκαν δωρεά από συνταξιούχο οδοντίατρο.

Πριν από δύο μήνες ξεκινήσαμε την κατασκευή του κοινωνικού οδοντιατρείου δίπλα στο ιατρείο μας. Χρειαζόμαστε όμως και πάλι την βοήθεια σας.

Απευθύνουμε δημόσια κάλεσμα-έκκληση για οικονομική βοήθεια έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να καταφέρουμε να αγοράσουμε τα απαιτούμενα οδοντιατρικά υλικά-αναλώσιμα.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλο τον λαό, σε φορείς, συλλόγους και συνδικάτα!

Η γραμματεία του κοινωνικού ιατρείου λειτουργεί καθημερινά 17.00-20.00 όπου διατίθενται τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης, πλατεία Προσκόπων Αιδινίου, Ελευθερίου Βενιζέλου και Χίου. (τηλέφωνο επικοινωνίας 215-505-3268)

Κάθε Τρίτη στις 20.00 πραγματοποιείται η εβδομαδιαία γενική συνέλευση όπου γιατροί, εθελοντές και ασθενείς συζητάνε τα προβλήματα του ιατρείου.

Η συνέλευση του ιατρείου είναι μια ανοιχτή διαδικασία σε όποιον θέλει να παρακολουθήσει που πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.