fbpx
18.9 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 16/04/2024

    Περιήγηση στα ρέματα της Ν.Φιλαδέλφειας και Ν.Χαλκηδόνας

    Η Κίνηση για την Υπεράσπιση του Άλσους και της Πόλης () σάς καλεί την Κυριακή 22 Νοέμβρη, στις 11.30 το πρωί, σε μια περιήγηση στα ρέματα της γειτονιάς μας.

    Παρά το γεγονός ότι το δομημένο περιβάλλον στο λεκανοπέδιο της Αττικής, έχει περιορίσει δραματικά τις φυσικές περιοχές, το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας και τα ανοιχτά ρέματα Γιαμπουρλά και Ποδονίφτη συγκαταλέγονται στα σημεία όπου η φύση εξακολουθεί να εφαρμόζει τους νόμους της. Σε αυτές τις νησίδες στις οποίες καταφεύγει η «άγρια» φύση της πόλης καταγράφονται σπάνια και απειλούμενα είδη πανίδας και χλωρίδας.

    Η ζωή της ευρύτερης περιοχής και της δικής μας γειτονιάς υπήρξε στο παρελθόν στενά συνδεδεμένη με τα ρέματά της. Εξάλλου από το ρέμα προέρχεται και η παλιά ονομασία της περιοχής, που πριν την εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων το 1927 ήταν εξοχή και τόπος εκδρομής για τους κατοίκους της Αθήνας.

    Τι απομένει σήμερα από το φυσικό τοπίο των ρεμάτων και του Άλσους; Αυτό το ερώτημα θα επιχειρήσουμε ν' απαντήσουμε περπατώντας κατά μήκος των ρεμάτων μας αυτή την Κυριακή.

    Καλούμε όλους τους συμπολίτες να συμμετάσχουν στην περιήγηση φορώντας αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια κι άνετα ρούχα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, καθώς εκτιμούμε ότι η πεζοπορική περιήγηση θα διαρκέσει περίπου 90 λεπτά.

    Σημείο συνάντησης: παιδική χαρά Άλσους, είσοδος από την κεντρική είσοδο του Άλσους στη λεωφόρο Δεκελείας στις 11.30

    Κίνηση για την Υπεράσπιση του Άλσους και της Πόλης (ΚΥΠΑΛ)
    kypalnf.wordpress.com
    kypalnf@gmail.com

    Η ομάδα του Καφενείου
    Η ομάδα του Καφενείου
    Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα