Ακόμα και τα ρομπότ κόβονται στις εξετάσεις

0
61

Φαίνεται ότι οι εξετάσεις εισαγωγής σε ένα καλό πανεπιστήμιο είναι δύσκολες ακόμη και για ένα ρομπότ.

Ένα ιαπωνικό ρομπότ λοιπόν, έδωσε τις εξετάσεις τις οποίες δίνουν και οι μαθητές στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο, όμως δεν τα κατάφερε.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς είχαν προηγηθεί άλλες τρεις αποτυχημένες προσπάθειες του «Τορόμπου-καν», όπως είναι το όνομα του ρομπότ.

Αν και υπάρχουν σημάδια βελτίωσης από χρονιά σε χρονιά, οι βαθμοί του ρομπότ δεν είναι ικανοί, επί του παρόντος, να του επιτρέψουν να περάσει το κατώφλι ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος με διεθνές κύρος, όπως είναι το πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Το «Τορόμπου-καν» που μπήκε στην περιπέτεια των εξετάσεων το 2013, έπρεπε να έχει επιτυχία τουλάχιστον 80% στις ερωτήσεις των εισαγωγικών εξετάσεων, αλλά κατόρθωσε να «πιάσει» 45,1% το 2013, 47,3% το 2014, 57,8% το 2015, ενώ τα πήγε οριακά χειρότερα φέτος με 57,1%.

Πάντως, σε ορισμένα μαθήματα τα πήγε καλύτερα το 2016, απαντώντας σωστά το 59% των ερωτήσεων στη Φυσική έναντι 46,5% το 2015.

Οι προγραμματιστές του ρομπότ έκαναν βελτιώσεις έτσι ώστε να καταλαβαίνει καλύτερα τις έννοιες της Φυσικής. Σχετικά καλά τα πάει και στη διεθνή , όπου βαθμολογήθηκε με 66,3 φέτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.