Χθες διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες και οι φανατικοί (μαζί με τους γραφικούς), που έσπρωχναν- με αναρτήσεις και δημοσιεύματα – την Δημοτική Αρχή του Γιάννη Βούρου σε βεβιασμένες ενέργειες και σε σύγκρουση με το σύνολο της Αντιπολίτευσης.
Έτσι στην άτυπη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες στις 5μ.μ. στο ΠΠΙΕΔ με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιάννη Βούρου με τους κ.κ. Βασιλόπουλο, Γρετζελιά, Τομπούλογλου και Ουσταμπασίδη αποφασίστηκε, μετά από έντονο διάλογο η συγκρότηση διακομματικής Επιτροπής για να μελετήσει και να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σύντομα, το αργότερο εντός 15νθημερου τις τροποποιήσεις, που απαιτούνται στην διαχειριστική – κανονιστική μελέτη για το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.
Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν εκτός από τους προαναφερόμενους επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου από την Τεχνική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Πρασίνου, την Νομική Υπηρεσία και αρμόδιος υπάλληλος για την τήρηση σχετικών πρακτικών. Επίσης θα κληθεί να συμμετέχει και ο κ. Σερετάκης, ο οποίος χθες απουσίαζε.
Στην ουσία έγιναν δεκτές οι προτάσεις των κ.κ. Γρετζελιά και Τομπούλογλου, στις οποίες συμφώνησε από δημοκρατική ευαισθησία ο Δήμαρχος κ. Γ. Βούρος αλλά και οι παριστάμενοι κ.κ. Βασιλόπουλος και Ουσταμπασίδης (εκπροσωπώντας τους Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους). Τυπικά, για την συγκρότηση της προαναφερόμενης επιτροπής, θα ληφθεί κατά πάσα πιθανότητα, στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απόφαση που θα αποτελεί και την τυπική διαδικασία για την υλοποίηση της άτυπης χθεσινής συμφωνίας για την συγκρότηση της διακομματικής Επιτροπής.
Έτσι φαίνεται ότι σε πρώτη φάση αποφεύχθηκε η σύγκρουση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, θέμα, το οποίο θα καθορίσει ουσιαστικά το μέλλον του πνεύμονα της πόλης μας για πολλές δεκαετίες. Βέβαια με την συγκρότηση και λειτουργία της Επιτροπής θα δούμε, εάν τελικά θα επέλθει και συμφωνία για τα ουσιαστικά σημεία, που προτείνονται στην τροποποίηση της ισχύουσας διαχειριστικής μελέτης του Άλσους.
Σημειώνεται, ότι σε κάθε περίπτωση η τροποποίηση αυτή απαιτεί για να εγκριθεί την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου (δηλαδή τουλάχιστον 17 θετικούς ψήφους).