Εκρηκτικό κλίμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ρεπορτάζ)

0
58

Εκρηκτικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα.

Το θέμα που σχεδόν μονοπώλησε τη συζήτηση ήταν το πρώτο θέμα που αφορούσε τη τροποποιητική της διαχειριστικής του άλσους, παρότι αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις για το περιεχόμενο της εισήγησης.

Αντ’ αυτού έγινε η πρόταση δημιουργίας μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα έχει καθαρά εισηγητικό χαρακτήρα προς το δημοτικό συμβούλιο για θέμα σχετικά με την τροποποιητική της διαχειριστικής. Στα πλαίσια του εκρηκτικού κλίκας που δημιουργήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας” κ. Ν. Σερετάκης κατηγόρησε την δημοτική αρχή και όποιον είχε πρόθεση να συμμετάσχει στην διαπαραταξιακή επιτροπή για εκπλήρωση επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του άλσους και των πολιτών. Ακολούθως οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ψήφισαν κατά για τη δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής και αποχώρησαν.

Η δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία με 30 υπέρ και 3 κατά. Δεν άργησε όμως να έρθει το δεύτερο θέμα αντιπαράθεσης όταν έπρεπε να αποφασιστούν τα μέλη της επιτροπής, σύμφωνα με τον κανονισμό των 3/5 που έπρεπε να κατέχει η διοίκηση. Στις προτάσεις της διοίκησης ο επικεφαλής της παράταξης ” Ξανά Μαζί” κ. Ο. Γρετζελιάς κατηγόρησε την διοίκηση για προτάσεις που ήταν διαφορετικές από αυτές που είχαν προσυμφωνηθεί, επισημαίνοντας πως την διοίκηση ενδιαφέρει να έχει πλειοψηφία στην επιτροπή και τα μέλη της παράταξης αποχώρησαν. 

Τελικά αποφασίστηκαν τα μέλη της επιτροπής ως εξής: Α. Βασιλόπουλος, Π. Γρετζελιάς, Χ. Τομπουλογλου, Ν. Σερετάκης, Α. Κωνσταντινίδης, Μ. Κουτσάκης, Σ. Κοσκολέτος, Δ. Κανταρέλης, Σ. Γραμμένος, Η. Τάφας και Γ. Ουσταμπασίδης. Προεδρεύων της επιτροπής ορίστηκε ο κ. Σ. Κοσκολέτος. 

Η επιτροπή ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.