Ανακοινώσεις και μια σοβαρή καταγγελία από τη Λαϊκή Συσπείρωση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 2ης Νοέμβρη 2015 η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των καταστροφών σε δρόμους, σπίτια και του δήμου μας από την πρόσφατη νεροποντή, η απαραίτητη αντιπλημμυρική θωράκιση της και το ζήτημα της αποζημίωσης των πληγέντων. Επίσης πρότεινε να έρθει για συζήτηση η κατάσταση που διαμορφώνεται σε του δήμου από την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ. Οι προτάσεις έγιναν δεκτές και θα συζητηθουν στην επόμενη συνεδρίαση.

 

Στο πολύ σοβαρό θέμα του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισηςαπορριμμάτων με διαδημοτική συνεργασία ήταν εντυπωσιακή η ταύτιση και ομοφωνία όλων των άλλων παρατάξεων που κινούνται στις ράγες του ευρωμονόδρομου. Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο σχέδιο που κινείται στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ – κυβέρνησης, εντάσσεται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων, όπως ανοικτά αναφέρει το ίδιο το σχέδιο (κοινωνική επιχειρηματικότητα) , και θα φορτώσει νέα βάρη στους δημότες. Όπως ομολογήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο η αύξηση των δημοτικών τελών είναι προ των πυλών,  ενώ το σχέδιο θα «φιλοδωρήσει»  την περιοχή μας με 3 τουλάχιστον μινι – σκουπιδότοπους (2 «πράσινα σημεία» και ΚΔΑΥ). Η Λαϊκή Συσπείρωση απεύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους, και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο δήμο – των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα  καρατομεί σήμερα  η «δεύτερη φορά αριστερά» κυβέρνηση – να κινητοποιηθούν: ενάντια στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων ενάντια στα νέα χαράτσια, την επέκταση της ιδιωτικής δράσης και ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων. Για στελέχωση  των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό. Για απόκρουση της αντεργατικής  -αντιασφαλιστικής επέλασης κεφαλαίου – ΕΕ- κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η απεργία στις 12 Νοέμβρη να γίνει και βήμα καταδίκης των αντιλαϊκών σχεδιασμών της δημοτικής και περιφερειακής αρχής.

Στο θέμα της γνωμοδότησης επί της ΜΠΕ του έργου «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής»  η Λαϊκή Συσπείρωση θύμισε ότι έχει τοποθετηθεί σε όλα τα επίπεδα για το θέμα, για το ΡΣΑ και τον χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής, για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε αθλητικές υποδομές και την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου αθλητικού χώρου που θα εξυπηρετεί το σύνολο των αναγκών άθλησης της νεολαίας και του λαού της περιοχής και θα στεγάζει την ΑΕΚ. Σημείωσε ότι το ζήτημα είναι κατεξοχήν πολιτικό, και ότι τόσο η μελέτη που κατατίθεται προς διαβούλευση όσο και οι άλλες απόψεις και θέσεις που εμφανίζονται, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αποσπασματικά. Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τη ΜΠΕ καταθέτοντας δική της γνωμοδότηση.

Οι άλλες παρατάξεις, και η δημοτική αρχή, ουσιαστικά παραπέμπουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αντιμετώπιση προβλημάτων που εντοπίζονται στους επιχειρηματίες που θα υλοποιοήσουν το έργο,  παρακάμπτοντας το γεγονός ότι στην ουσία μιλάμε για ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που έχει στόχο και κριτήριο το κέρδος. Βγάζει μάτι ο αποπροσανατολισμός και η σύγχυση που επιχειρεί να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ουρές του με μοιρασμένους ρόλους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕΝ άφησε παντελώς στο απυρόβλητο την διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕΝ στην Περιφέρεια που ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή περάσει χωρίς συνεδρίαση η ίδια ΜΠΕ, ενώ δε βρήκε μια λέξη να πει για το συνολικό ΡΣΑ που διατηρεί και εφαρμόζει η κυβέρνησή τους…


 

Τοποθέτηση για Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων στο ΔΣ της 2 Νοεμβρίου 2015

Η γνώμη μας είναι ότι διαχείριση απορριμμάτων  με σεβασμό στο περιβάλλον, την υγεία, την τσέπη των εργαζομένων είναι εφικτή μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, που θα καταργεί την καπιταλιστική ιδιοκτησία και το κέρδος και  θα έχει γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες. Η αναρχία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής εκδηλώνεται σε όλο της το μεγαλείο στην υπερπαραγωγή απορριμμάτων και ο αντιλαϊκός της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην διαχείρισή τους που έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε νέο πεδίο κερδοφορίας των μονοπωλίων. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο το ΕΣΔΑ όσο και η μελέτη για τη διαδημοτική συνεργασία και το ΤΣΔ ξεκινούν με «ένα το κρατούμενο» την ευρωενωσιακή νομοθεσία, την οδηγία 2008/98 και τον εφαρμοστικό της νόμο του 2012, ο οποίος –τι έκπληξη!- προβλέπει και νέο, επιπλέον, χαράτσωμα το περίφημο «τέλος ταφής».

Θα είμαστε γενναιόδωροι σε ότι αφορά στόχους και χρονοδιαγράμματα που μπαίνουν όπως αυτά που υποτίθεται ότι θα υλοποιηθούν το 1ο εξάμηνο του 2015 και θα περάσουμε στην ουσία

Παρά την επίκληση της σωστής κατά τα άλλα αρχής της «διαλογής στην πηγή» στην ουσία εφαρμόζει μια πολιτική που καταλήγει με μαθηματική ακρίβεια στην  πληρωμή στην πηγή για τους δημότες  και σε σοβαρά αδιέξοδα.

Ξεκαθαρίζει ότι πρώτα απ΄ όλα οι στόχοι αφορούν στην «Στην ικανοποίηση των στόχων του ΠΕΣΔΑ, ΕΣΔΑ και του Εθνικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας» – που σαφώς μιλά για μετατροπή των περιβαλλοντικών ρυθμίσεων σε οικονομικές ευκαιρίες, για ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στον τομέα αυτό, και συγκεκριμένα εργαλεία για το παραπέρα γδάρσιμο των κατοίκων- αλλά και στην ανάπτυξη της λεγόμενης «κοινωνικής επιχειρηματικότητας»

Έωλα είναι τα στοιχεία που δίνονται για την σύνθεση των ΑΣΑ της Αττικής. Για αυτό και η ίδια η μελέτη κρατάει επιφυλάξεις για την ορθότητά τους.

Εντελώς όμως εξωπραγματικά είναι τα στοιχεία και οι προβλέψεις για τη χρηματοδότηση. Στην ουσία δεν έχουμε καμία συγκεκριμένη οικονομική μελέτη. Αναφέρονται ως πηγές χρηματοδότησης Ε.Ε.Α.Α., ΕΣΔΝΑ, ΠΕΠ Αττικής,  ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020- άξονας προτεραιότητας 14,  Δράση 11, LIFE 2014-2020, ίδιοι πόροι

Αν λχ πάρουμε υπόψη ότι στην περιφέρεια αναμένονται να εκπονηθούν περίπου 30 ΤΔΣ και δεχθούμε ως μο τα 10 εκατ για το καθένα, χωρίς Δήμο Αθήνας – Πειραιά, αμέσως φτάνουμε σε ένα γιγαντιαίο νούμερο που απέχει παρασάγγας από οποιαδήποτε πρόβλεψη του ΕΣΠΑ. Γίνεται αναφορά στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020, το οποίο διαχειρίζεται κεντρικά το υπουργείο και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί πως θα κατανεμηθεί στις διάφορες περιφέρειες για να χρηματοδοτήσει όχι μόνο των ΤΔΣ αλλά και τους περιφερειακούς ΦΟΣΔΑ.

Τελικά τι μένει δηλαδή σίγουρο στο χέρι; Η μαγική φράση «ίδιοι πόροι», δηλαδή το αβάστακτο νέο χαράτσωμα των δημοτών. Για αυτό στα διάφορα κυβερνητικά και περιφερειακά έγγραφα επαναλαμβάνεται μονότονα το «πληρώνω όσο πετάω»,  «διευρυμένη ευθύνη παραγωγού» κτλ κτλ

Από την άλλη η «αποκεντρωμένη αντιμετώπιση» με την αποψίλωση των περιφερειακών ΦΟΣΔΑ και τη πολυδιάσπαση των αντικειμένων τους μέσω των ΤΣΔ – αποδεδειγμένα οδηγεί σεεκτίναξη του κόστους, να φορτώσει νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα, αποτελεί άλλη μια μορφή που διευκολύνει την διείσδυση των επιχειρηματιών.  Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί ότι υπό το καθεστώς απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμοι να περάσουν από την κατασκευή στη διαχείριση και λειτουργία των δομών και μονάδων που έτσι κι αλλιώς πολλαπλασιάζονται.

Από την άλλη το ΤΣΔ ρητά αναφέρει ότι μεταξύ των στόχων του είναι η αύξηση της απασχόλησης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας (σελ 7) Ομολογεί ανοικτά δηλαδή ότι κάνειβήματα στην παραπέρα  ιδιωτικοποίηση, τα ΣΔΙΤ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ  που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό και περιφερειακό επίπεδο.

Αλήθεια δεν είδαμε κάποια τοποθέτηση, πως τοποθετείστε υπέρ ή κατά του ανταποδοτικό χαρακτήρα της διαχείρισης αποβλήτων; Υπέρ ή κατά της λογικής «πληρώνω όσο πετάω» που απαλλάσσει τους καπιταλιστές και τους ομίλους τους και τα φορτώνει στον εργαζόμενο λαό; Υπέρ ή κατά των συμβάσεων παραχώρησης; Επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν τα ΣΔΙΤ με  οποία ο κ. Τσιρώνης μας ενημέρωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και που αποτελούν τον τρόπο υλοποίησης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση.

Στην ουσία προτείνεται  η επέκταση της αυτόνομης δράσης των δήμων στην επεξεργασία των αστικών στερεών αποβλήτων, διαθέτοντας πόρους που δεν έχουν, έμψυχο υλικό και ελεύθερους χώρους. Και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις σκανδαλωδώς εξυπηρετώντας το κεφάλαιο (λχ την διαχείριση των προϊόντων όπως ηλεκτρικού εξοπλισμού, οι οποίες αποτελούν ρητή υποχρέωση των εταιρειών που παράγουν και εμπορεύονται, και μάλιστα τη δαπάνη για την «απόσυρσή» τους έχουμε ήδη πληρώσει στην αγορά!)

Νέο στοιχείο είναι επίσης τα κατ ευφημισμόν πράσινα σημεία. Αφήνουμε κατά μέρος ότι η λογική τους υπονομεύει την παράδοσή τους. Φυσικά στην φαντασία της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ τα πράσινα σημεία,  τα «ντεσετερί», δηλαδή σκουπιδερές, όπως ονομάστηκαν στη Γαλλία όπου πρωτοεμφανίστηκαν-  μετατρέπονται σε…. κέντρα «δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης/ επισκευής και ανταλλαγής ειδών και αγαθών όπως ρούχα, έπιπλα, συσκευές, παιχνίδια υπολείμματα χρωμάτων»

Το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα, θα είναι αυτό που έμμεσα ομολογείτε, δηλαδή την ενίσχυση των κερδών των ιδιωτικών συστημάτων που εκμεταλλεύονται τα λεγόμενα ειδικά ρεύματα αποβλήτων. Κουβέντα δε λέτε και για την ανάγκη απαλλαγής των δήμων από τα δεσμά της ΕΕΑΑ ΑΕ, και υπάρχουν τρόποι τέτοιοι ακόμα και σήμερα με αξιοποίηση του ΕΔΣΝΑ στην προοπτική διαμόρφωσης ενιαίου, κεντρικού φορέα διαχείρισης.

Δε μας λέτε επίσης που θα πάνε ο ΣΜΑ, οι 2 σκουπιδερί – πράσινα σημεία και τα 5-6 στρέμματα του ΚΔΑΥ όπου συζητάτε να φιλοξενήσετε και την  προσωρινή εναπόθεση και κομποστοποίηση των πρασίνων (θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πως μπορεί να είναι ταυτόχρονα προσωρινή εναπόθεση και κομποστοποίηση), ενώ προσπερνάτε αβίαστα τις σημαντικές επιβαρύνσεις που θα έχει στην ευρύτερη περιοχή (οσμές, διελεύσεις απορριμματοφόρων, ενδεχόμενες διαρροές στραγγισμάτων κτλ). Και φυσικά δεν είναι διόλου αμελητέα η εκτίναξη του κόστους ανά τόνο βιοαποβλήτων των αποκεντρωμένων μονάδων σε σχέση με την συγκεντρωμένη προσέγγιση αντίστοιχων κεντρικών μονάδων. Και φυσικά κλείνετε πονηρά το μάτι στην αναερόβια κομποστοποίηση που συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης σε απορρίμματα και ενέργεια

Τελικά αυτό που μας φέρνετε είναι η συγκεκριμενοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ. Το όλο σχέδιο εντάσσεται στην εκχώρηση-ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων τομέων στο μεγάλο κεφάλαιο με

– την πολυδιάσπαση των αντικειμένων των όποιων φορέων υπάρχουν διευκολύνοντας και προετοιμάζοντας  την πλήρη εισβολή της επιχειρηματικής δράσης  αλλά και αυξάνοντας το προσδοκώμενο κέρδος

– το άνοιγμα της πόρτας στη λεγόμενη «κοινωνική επιχειρηματικότητα» και τις ΚΟΙΝΣΕΠ

–  την διάθεση νέων ελεύθερων χώρων , την  παραπέρα υποβάθμιση τους ν μετατροπή τους σε τοπικές εστίες συγκέντρωσης και επεξεργασίας απορριμάτων (πράσινα σημεία, ΚΔΑΥ, κομποστοποίηση)

– την δαιμονοποίηση της υγειονομικής ταφής για να δικαιολογηθούν τα νέα χαράτσια

Καλούμε τους εργαζόμενους, και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ που η –δεύτερη φορά αριστερά – σήμερα καρατομεί τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, να κινητοποιηθούν ενάντια στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμάτων ενάντια στα νέα χαράτσια, την επέκταση της ιδιωτικής δράσης και ιδιωτικοποίησης των απορριμάτων. Για στελέχωση  των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό. Για απόκρουση της αντεργατικής  -αντιασφαλιστικής επέλασης κεφαλαίου – ΕΕ- κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η απεργία στις 12 Νοέμβρη να γίνει και βήμα καταδίκης των αντιλαϊκών σχεδιασμών της δημοτικής και περιφερειακής αρχής.


 

Η τοποθέτηση της Δανάης Γκούμα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτική Συμβουλος,  επί της ΜΠΕ. Την εισήγηση αυτή κατέθεσε και ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο: 

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση στη Νέα Φιλαδέλφεια & Χαλκηδόνα, έχουμε τοποθετηθεί σε όλα τα επίπεδα για τις εξελίξεις γύρω από το γήπεδο, τον χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάμε για το θέμα. Η ΜΠΕ είναι το πιο πρόσφατο στοιχείο ενός μεγάλου επενδυτικού σχεδίου που θα φέρει τεράστιες αλλαγές στη πόλη μας.

Τοποθετηθήκαμε απέναντι στο νέο πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού όπου περιλαμβάνεται και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική.

Αναδείξαμε ότι είναι ένας ακόμα  αντιλαϊκός νόμος, που προσαρμόζει το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της Αττικής στη στρατηγική της κερδοφορίας του κεφαλαίου, παραδίδοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους βουνά, δάση, παραλίες, τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους και αποκλείοντας από αυτούς το λαό.

Από τη πρώτη στιγμή τονίσαμε τόσο τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή σε αθλητικές υποδομές όσο και την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου αθλητικού χώρου που θα εξυπηρετεί το σύνολο των αναγκών άθλησης της νεολαίας και του λαού της περιοχής και θα στεγάζει την ΑΕΚ.

Η πρότασή μας αυτή στηρίζεται στην αντίληψη που έχουμε για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό. Θέλουμε να υπάρχουν χώροι άθλησης για τα νέα παιδιά για όλα τα λαϊκά στρώματα που θα θωρακίζουν την σωματική και ψυχική τους υγεία, θα αναπτύσσουν το ταλέντο μακριά και πέρα από επιχειρηματικά συμφέροντα, χορηγούς και επίδοξους σωτήρες.

Συγκεκριμένα για τη περιοχή, η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη θα μεταβάλει τη πόλη μας, σε βάρος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, γιατί γνώμονας τους είναι μόνο το κέρδος μακριά από τις ανάγκες του λαού που είναι   σύγχρονα σχολεία και  παιδικοί σταθμοί, χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας, σύγχρονες και ασφαλείς κατοικίες, αντιπλημμυρικά έργα βλέποντας και τις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και παλαιότερες, όπου γειτονιές μετατράπηκαν σε λίμνες όπως στην Αγ. Μαρίνα, στη Νησίδα στους Απόμαχους και παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα όπως έγινε στους γειτονικούς μας δήμους, αντισεισμική θωράκιση  ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας που έχει θρηνήσει νεκρούς και καταστροφές στο σεισμό της Πάρνηθας.

Ζητήματα που έχουν ευθύνη και οι προηγούμενες δημοτικές αλλά και η τωρινή η οποία εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο εναρμονίζοντας παρά τα μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, τον προϋπολογισμό, τις υπηρεσίες, τη διοίκηση της στις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου, με πιο πρόσφατο την αποδοχή περικοπών σε εργαζόμενους του Δήμου.

Ενδεικτικά, μέσα από τη συζήτηση που έχει προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα γύρω από τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου στο αστικό περιβάλλον έχουν αναδειχθεί τα ζητήματα της προστασίας του άλσους ως προς την διασφάλιση του δασικού δημόσιου χαρακτήρα και τη πυροπροστασία του, το κυκλοφοριακό ζήτημα που απασχολεί τη πόλη αρκετά χρόνια τώρα και ακόμα δεν έχουμε δει μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη από τους αρμόδιους φορείς τοπικούς και κεντρικούς (Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργείο), κ.ο.κ. ζητήματα που αφορούν συνολικά τη ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σε όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα, οι εξελίξεις που έχουν μεσολαβήσει αναδεικνύουν πως το ζήτημα είναι κατεξοχήν πολιτικό. Όχι μόνο δεν μεταβάλλουν τις εκτιμήσεις και τη θέση μας, αντίθετα την ενισχύουν. Τόσο η μελέτη που κατατίθεται προς διαβούλευση όσο και οι άλλες απόψεις και θέσεις, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αποσπασματικά γιατί δε βάζουν την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού που θα εξυπηρετεί το λαό και τη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του, αλλά υποκύπτουν στη ανάγκη του κεφαλαίου να αξιοποιήσει τη γη της Νέας Φιλαδέλφειας για να βγάλει κέρδος. Από αυτή την θέση πιστεύουμε πως και οι όποιες θέσεις έχουν εκφραστεί και εκφράζονται και σήμερα από την δημοτική αρχή είναι στο ίδιο πλαίσιο γιατί δεν θίγουν ποιός θα ωφεληθεί από όλα αυτά, ποια επιχειρηματικά συμφέροντα θα εξυπηρετηθούν. Από αυτήν την θέση καταψηφίζω τη ΜΠΕ.


 

H Λαϊκή Συσπείρωση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-  ΛΑΕΝ για την πλαστογράφηση της τοποθέτησης και της ψήφου της επί  της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο ‘Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Αττικής‘’ που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2 Νοεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια εμφανίζουν την Δημοτική Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης να ψηφίζει ΥΠΕΡ της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) στο συγκεκριμένο θέμα.

Η  αλήθεια είναι, και το γνωρίζουν οι παρόντες στη συνεδρίαση, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την εισήγηση της ΕΠΖ και καταψηφίζει την ΜΠΕ στη βάση της δικής της εισήγησης, την οποία και κατέθεσε γραπτώς ως πρόταση γνωμοδότησης επί της ΜΠΕ για να τεθεί σε ψηφοφορία.

Αυτή την πρόταση υπερψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόκρυψη της, γνωστής και δημοσιευμένης, πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης που δόθηκε γραπτώς στο προεδρείο, αποδείχνει ότι δεν πρόκειται για λάθος αλλά για μεθόδευση και συνειδητή αλλοίωση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι πολιτικές και άλλες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕΝ και ιδιαίτερα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για το γεγονός είναι τεράστιες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τα παιχνίδια που παίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕΝ με αυτά ή άλλα επιχειρηματικά σχέδια και συμφέροντα.

Απαιτούμε να κατέβει αμέσως το πλαστό πρακτικό από τη Διαύγεια, να αποκατασταθεί η αλήθεια, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης της τοποθέτησης – πρότασης της ΛΑΣ την οποία έχει στα χέρια του το προεδρείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.