Ανικανότητα διοίκησης Βούρου – Ένταση στο Δ.Σ.

anikanotita-dioikisis-vourou-entasi-sto-d-s

Κατά την σημερινή του Δημοτικού Συμβουλίου πριν την συζήτηση επί των θεμάτων ημερησίας διάταξης δόθηκε ο λόγος στους διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι θέλησαν να επισημάνουν τα πολλά προβλήματα λειτουργίας που υπάρχουν στο συγκρότημα.

Οι ίδιοι ζήτησαν την στήριξη του δήμου για να διεκδικήσουν τον προγραμματισμό ανέγερσης νέων εκπαιδευτηρίων και υποστήριξη της λειτουργίας του συγκροτήματος έως τότε. Ανάμεσα στα πολλά ζητήματα που αναφέρθηκαν οι παρεμβάσεις που έκανε η τεχνική υπηρεσία στο κλειστό και υπαίθριο χώρο άθλησης του συγκροτήματος, που έχει μάλιστα κριθεί επικίνδυνο από την ΚΤΥΠ, οι οποίες περιορίζουν την δυνατότητα των μαθητών να βγουν στον ανοιχτό χώρο σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς.

Οι ίδιοι εξήγησαν ότι “επανειλημμένα έχουν κάνει έγγραφα στον δήμο για παρεμβάσεις σε θέματα λειτουργικότητας που ουδέποτε έγιναν και έτσι έφτασε το σχολείο σε αυτή την κατάσταση σήμερα”. Επιπλέον “κατήγγειλαν” πως ένα κομμάτι έχει μετατροπή σε χώρο αποθήκευσης ζωοτροφών, ενώ παράλληλα οι που κρίθηκαν ακατάλληλες έχουν λεηλατηθεί και έχουν καταστραφεί και τα θρανία, οι καρέκλες και ό,τι άλλο υπήρχε μέσα.

Ο Δήμαρχος λαμβάνοντας τον λόγο ενημέρωση πως σκοπεύουν εκεί να εγκατασταθούν οι τεχνικές υπηρεσίες και οι παρεμβάσεις αφορούν στην μεταφορά αυτή, γεγονός που έγειρε ερωτήματα από την αντιπολίτευση και τους επικεφαλής κ. Βασιλόπουλο, κ. Γρετζελιά και κ. Τομπούλογλου ως προς το αν έχει κριθεί η καταλληλόλητα του σχολείο και αν υπάρχει οικοδομική άδεια για τις εργασίες αυτές, ενώ ο Δήμαρχος σε απάντηση του άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει.

Το γεγονός επέφερε ιδιαίτερη ένταση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και των διευθυντών των σχολείων, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Κανταρέλη, επικαλούμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, να επιμένει πως οι εργασίες αυτές δεν απαιτούν οικοδομική άδεια, ενώ οι διευθυντές αποκάλυψαν πως στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται η ρήξη κομματιού τοίχου και η τσιμεντοποίηση χώρου για την δημιουργία ράμπας, εργασίες που απαιτούν οικοδομική άδεια. Η ένταση συνεχίστηκε και έγινε 10λεπτη κατά την οποία ο διευθυντής του σχολείου πρότεινε να τους δείξει τις εργασίες και μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έσπευσαν να ενημερωθούν ιδίοις όμμασι για το θέμα. anikanotita-dioikisis-vourou-entasi-sto-d-s

Το θέμα δεν προχώρησε σε περαιτέρω συζήτηση. Πάντως αυτή είναι μια από τις πολλοστές φορές που καθηγητές, σύλλογοι γονέων ή μέλη της αντιπολίτευσης παραπονιούνται για σοβαρά θέματα αμέλειας στα σχολεία που καθιστούν τις έως και ακατάλληλες για χρήση, ενώ επισημαίνουν ότι έχουν απευθυνθεί πάμπολλες φορές στο δήμο για την επίλυση των προβλημάτων αλλά η διοίκηση φαίνεται να μην θέλει ή να μην μπορεί να δώσει λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.