Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων

0
6
Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων

Μια «δεύτερη ευκαιρία» έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, να δηλώσουν στους Δήμους την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους και με τον τρόπο αυτό, μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους χωρίς να κινδυνεύουν με την καταβολή μεγάλων προστίμων και προσαυξήσεων. 

Η δήλωση αυτή μπορεί να πραγματοποιείται από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που άνοιξε ξανά «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ» στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ .

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και της ΑΑΔΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΓΓΠΣ.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας δήλωσε σχετικά: «Με το άνοιγμα της συγκεκριμένης πλατφόρμας οι συμπολίτες μας έχουν ως το τέλος του έτους μία ακόμη ευκαιρία ώστε να  δηλώσουν στο Δήμο μας την πραγματική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας τους, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να απαλλαγούν από πρόστιμα και προσαυξήσεις στο μέλλον. Δοθείσης της ευκαιρίας, θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας και του τμήματος εσόδων του Δήμου μας, που έχουν επεξεργαστεί ήδη το μεγαλύτερο μέρος από τις δηλώσεις που έγιναν κατά την πρώτη φάση του προγράμματος.  Μία σημαντική δουλειά που βοηθά το Δήμο να έχει στη διάθεσή του τα πραγματικά δεδομένα και μία καλύτερη εικόνα για τα έσοδά του, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα τις παρεχόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες». 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.