Η Πόλη του Βατικανού απέκτησε το δικό της εστιατόριο McDonald’s προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις πολλών καθολικών ιερωμένων, και μεγάλης μερίδας του κοινού που κατοικεί κοντά.

Το εστιατόριο McDonald’s του Βατικανού λειτουργεί από την περασμένη Παρασκευή κατά την εφαρμογή περσινής ανακοίνωσης της αλυσίδας εστιατορίων. Βρίσκεται απ’ευθείας απέναντι από την Πύλη του Αγίου Πέτρου σε απόσταση 100 μέτρων από την κατοικία του Ποντίφικα, ενώ ο χώρος που καταλαμβάνει ενοικιάζεται στην εταιρία από το και την Διοίκηση του Κληρονόμου της Αποστολικής Έδρας έναντι 30.000 € τον μήνα. Μάλιστα ο άνω του καταστήματος όροφος αποτελεί την κατοικία καρδιναλίων της Πόλης του Βατικανού.

Στην ίδια σε εύρος περιοχή λειτουργούν άλλα δύο καταστήματα McDonald’s και ένα ακόμη Burger King, ωστόσο η εγκατάσταση εστιατορίου McDonald’s αμέσως δίπλα στο Βατικανό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από ιερωμένους και το κοινό της περιοχής, οι οποίοι φαίνεται να «καταδίκασαν» την ενέργεια χαρακτηρίζοντάς την αίσχος στην πλειονότητά τους. Το συγκεκριμένο εστιατόριο λειτουργεί από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 23:00, πλην των Κυριακών. Φήμες επίσης θέλουν την αλυσίδα καφέ-κοπτήρα Starbucks Coffee να ανοίγει καταστήματα στην διάσημη για τους καφέδες χώρα, αν και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο μέχρι στιγμής.

Η εταιρία McDonald’s έχει μηνύσει πέρυσι τις δημοτικές αρχές της Φλωρεντίας για την άρνησή τους να ανοίξει εστιατόριο στην φημισμένη Πλατεία του Καθεδρικού Ναού της πόλης. Μετά από την απόρριψη της αίτησης που είχε κάνει, από τον Δήμο της Φλωρεντίας, η εταιρία δήλωσε πως «Συμφωνούμε απόλυτα ότι η πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά και τα κέντρα πόλεων της Ιταλίας χρήζουν προστασίας, δεν μπορούμε όμως να αποδεχτούμε κανονισμούς που βασίζονται σε διακρίσεις, και που προκαλούν φθορά στο ελεύθερο δικαίωμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας χωρίς να βοηθούν κανέναν» καθώς μαζεύτηκαν οι υπογραφές 24.000 πολιτών που εναποτέθηκαν στην λειτουργία του εστιατορίου στην διάσημη πλατεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.