24.8 C
Nea Chalkidona
Δευτέρα, 27/05/2024

  ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ

  Η εικόνα αυτή θα στοιχειώνει για πάντα τον Αλέξη Τσίπρα. Αναφέρομαι στην εικόνα που δείχνει πως αυτός , ένας νέος άνθρωπος , ένας αριστερός Πρωθυπουργός απαντάει σε μια απλή ερώτηση μιας δημοσιογράφου που λόγω της ανεξήγητης ,παράλογης επιλογής του να κλείσει Κανάλια ,κινδυνεύει να χάσει την δουλειά της . Θα τον στοιχειώνει, όχι γιατί μια απλή ,ανθρώπινη ερώτηση που εξέφρασε την  αγωνία μπροστά στην ανεργία ,του τίναξε στον αέρα το show που είχε στηθεί για την Συνεντευξη Τύπου ,αποκλείοντας μάλιστα τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της χώρας ! Έτσι κι αλλιώς δεν είπε και κάτι το σημαντικό ,κάτι που να δείχνει ότι ξέρει που βρίσκεται και που οδηγεί την χώρα .Θα τον στοιχειώνει κυρίως γιατί επέδειξε μέσα στον εμφανή εκνευρισμό του έλλειψη μέτρου και ανθρωπιάς, αυταρχισμό , απαράδεκτη συμπεριφορά . Η εικόνα του « καλού παιδιού , του νέου ανθρώπου που θα τα αλλάξει όλα και θα τα βάλει με όλους τους ισχυρούς » ράγισε αν δεν έσπασε και για όσους ακόμα την πίστευαν. Μπροστά του δεν είχε κάποιο ολιγάρχη,κάποιον εχθρό,κάποιον προνομιούχο.Μπροστά του είχε μια  εν δυνάμει άνεργη και της φέρθηκε απότομα,αντιανθρώπινα , κουνώντας της το δάκτυλο….

  Λένε ότι οι άνθρωποι δείχνουν τον πραγματικό χαρακτήρα του σε ορισμένες στιγμές π.χ όταν χάνουν κάποιοι στα χαρτιά .Για τους πολιτικούς αυτή η στιγμή είναι κυρίως όταν νοιώθουν ότι χάνουν τελεσίδικα και ότι αργά η γρήγορα θα αποτελέσουν μια παρένθεση .Αυτό ισχύει και για τον Αλέξη Τσίπρα που σαφώς καταλαβαίνει ότι το άστρο του έδυσε και κινδυνεύει να περάσει στην ιστορία όχι απλά σαν παρένθεση ,αλλά σαν μια άσχημη για την χώρα παρένθεση γεμάτη ψέμματα η αυταπάτες,φτωχοποίηση,κατάρρευση της οικονομίας και της χώρας και πολιτικές που ούτε σκέφτηκαν να εφαρμόσουν προηγούμενες Κυβερνήσεις .Ο Πρωθυπουργός ξέρει ότι χάνει και δυστυχώς δείχνει , ότι δεν ξέρει να χάνει. Αυτό ακριβώς είναι που τροφοδοτεί φόβο για έξαρση αντιδημοκρατικών πολιτικών και πρακτικών στο επόμενο διάστημα  .Ας δούμε την συμπεριφορά του περίφημου Υπουργού Πολάκη που με νοοτροπία κοινού πολιτικού τραμπούκου προσπάθησε να χτυπήσει το πρόσωπο που έπληξε τον αρχηγό του .Ναι, για την εν δυνάμει άνεργη δημοσιογράφο μιλάμε . Διαβάστε τα τιτιβίσματά του και θα έθετε σε επαφή με απαράδεκτες ,πρωτόγονες ,αντιδημοκρατικές ,λούμπεν φράσες και συμπεριφορές που φέρνουν στην επιφάνεια ακροδεξιές , ολοκληρωτικές αντιλήψεις .Αντιλήψεις ,που έχουν και λάτρεις ,αφού στα σχόλιά του στο twitter και στο fb υπάρχουν και πολίτες – υποτίθεται αριστεροί και ευαίσθητοι – που βάζουν like ! Για κάποιους , η ψευτομαγκιά ,η δήθεν τσαμπουκαλίδικη συμπεριφορά και οι ύβρεις ερμηνεύονται ως επίδειξη αριστεροσύνης !!! Επίδειξη αριστεροσύνης – τι υποκρισία αλήθεια – όταν πετσοκόβονται συντάξεις, κλείνουν επιχειρήσεις από την υπερφορολόγηση , επιβάλεται ξανά ο ΕΝΦΙΑ και άλλα πολλά από την Κυβέρνηση που στηρίζουν .

  Αυτή ακριβώς η εικόνα της Κυβέρνησης φοβίζει . Κακώς εστιάζουμε μόνο στους κινδύνους για την οικονομία.Αυτή την στιγμή βέβαια , η πορεία της Οικονομίας είναι κάτι πολύ βασικό για να μην καταρρεύσει η χώρα .Όμως ,ας το δούμε πια καθαρά και συνολικά.Αυτή την στιγμή , έχουν συγκεντρωθεί πολλά δείγματα που αναδεικνύουν κινδύνους για την Δημοκρατία.  Ας σκεφτούμε ότι υπάρχει μια κοινωνική και πολιτική  μειοψηφία μεν,επικίνδυνη δε , που έκανε τα πάντα για να ανέβει στην εξουσία.Χρησιμοποίησε ψέμματα και ιδεολογήματα , έπαιξε με την μοίρα της χώρας , κορόιδεψε , χαρακτήρισε πολιτικούς αντιπάλους δοσίλογους και προδότες , τραμπούκισε,παρακίνησε να μην πληρώνουν οι πολίτες τις υποχρεώσεις τους στο Κράτος, έφερε στην επιφάνεια ότι πιο αρρωστημένο υπήρχε στα έγκατα της εθνικής ψυχής , λαίκισε δίχως όρια , έδειξε ότι η κρίση της χώρας είναι βασικά πολιτισμική κρίση ,έφερε στον δημόσιο διάλογο το μίσος , την ύβρη, την προβοκάτσια. Αυτή ακριβώς η ακόμα πιο μικρή , πιο συμπιεσμένη μειοψηφία ( μειοψηφία ακόμα  και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ) δείχνει πια ότι μπορεί να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την εξουσία.Να ανακαλύψει εχθρούς , να πει ψέμματα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα που ζούμε όλοι, να καταφύγει σε επικοινωνιακά τρυκ και νέας κοπής ύβρεις.

  Μήπως αυτή η Κυβέρνηση δεν αποφάσισε και διέταξε χωρίς πολλά,πολλά , χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα ότι στην χώρα χωράνε μόνο τέσσερα κανάλια ; Δεν είναι αυτό χτύπημα της πολυφωνίας και του πλουραλισμού ,’αρα και της Δημοκρατίας ; Τι συμβαίνει με την Δικαιοσύνη στην εποχή του δίδυμου Θάνου – Παπαγγελόπουλου ; Δεν έχουν καταγγελθεί ήδη και επώνυμα σωρεία παρεμβάσεων; Η αναφορά του Πρωθυπουργού στο « αδιανόητο » της αλλαγής του « Νόμου Παπά » κατά την Συνέντευξή του στην Θεσσαλονίκη , δεν συνιστά ωμή παρέμβαση στο ΣτΕ λίγο πριν αυτό συνεδριάσει για την συνταγματικότητα η μη του Νόμου; Οι συνεχείς δηλώσεις Πολάκη ,αλλά και άλλων στελεχών της Κυβέρνησης δεν δημιουργούν ένα κλίμα πιέσεων και τρομοκράτησης των λειτουργών της Δικαιοσύνης ; Ο παροπλισμός όλων σχεδόν των Ανεξάρτητων Αρχών δεν είναι πια ένα καταγεγραμένο και επικίνδυνο στοιχείο ; Οι συνεχείς δηλώσεις ελέγχου των ΜΜΕ από την κυβερνητική εκπρόσωπο δεν συνιστά ωμή παρέμβαση στα ΜΜΕ ,μη συμβατή με ότι συμβαίνει στον Δυτικό κόσμο;

  Πάρτε τα τώρα ολα αυτά μαζι. Αποτελούν τα στοιχεία μιας αντιδημοκρατικής αντίληψης που συνοψίζεται στο δόγμα « κερδίσαμε εκλογές ,ας ελέγξουμε ΜΜΕ,Δικαιοσύνη,θεσμούς ».Είναι  γνωστή αντίληψη που ήδη βλέπουμε εφαρμογές της ,εφαρμογές που απομακρύνουν την χώρα από κεκτημένα του ευρωπαικού πλαίσιου και όλων των σύγχρονων δημοκρατικών χωρών και περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης και ενημέρωσης,υποσκάπτουν δημοκρατκούς θεσμούς , επιδιώκουν να φτιάξουν ένα ιστό ελέγχου των πάντων από « δικούς μας ». Αυτό ακριβώς είναι πλήγμα για την Δημοκρατία ,πισωγύρισμα, Αυτό ακριβώς φοβίζει και για το τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε , όταν η ήττα Τσίπρα και των ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ πλησιάζει .

  Γι αυτό και σημειώνω την ανάγκη να αναδειχθεί το συνολικό θέμα του μέλλοντος της Δημοκρατίας μας απέναντι στον λαικισμό,την πελατειοκρατία, τις  νεοσταλινικές αντιλήψεις και πρακτικές. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι μ ΄αυτά δεν μπορεί και δεν θα της επιτραπεί να παίξει άλλο. Απέναντί της έτσι κι αλλιώς είναι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και ελπίζω σημαντικό τμήμα και όσων πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βλέπουν και οικονομική-κοινωνική κατάρρευση και πισωγύρισμα της Δημοκρατίας .Ας ορθώσουν όμως το ανάστημά τους .Αν τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να τον εκφράζει ο Πολάκης ,η Γεροβασίλη , ο Κυρίτσης  και διάφορα άλλα « αριστερά» αστέρια ,τόσο περισσότερο και το τέλος θα ειναι πιο άσχημο ….

  Ζαχαρίας Ζούπης
  Ζαχαρίας Ζούπης
  Ο Ζαχαρίας Ζούπης είναι σύμβουλος επικοινωνίας - πολιτικός αναλυτής και ασχολείται στον χώρο των πολιτικών, κοινωνικών ερευνών, Διευθύνων Σύμβουλος της Opinion Poll. Έχει εκδώσει δύο βιβλία για την πορεία της χώρας στην Μεταπολίτευση και την Κεντροαριστερά. Γεννημένος το 1961 είχε ενεργή κεντρική πολιτική δράση , ενώ δραστηριοποιείται ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας από το 1990 ,έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικών Επιχειρήσεων .

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα