Αντισυνταγματικό έκρινε τον νόμο Παππά το Συμβούλιο της Επικρατείας

0
93

Κατέληξε μετά από 9 ώρες μυστικών διαβουλεύσεων η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, κρίνοντας τον νόμο αντισυνταγματικό με πλειοψηφία 14 υπέρ και 11 κατά. Η συνεδρίαση έκανε την έναρξή της στις 17:30 την Τετάρτη και κατέληξε στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Εξερχόμενος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου αρνήθηκε να κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις λέγοντας πως οι διαδικασίες θα συνεχιστούν και μετά την απόφαση, η οποία χαρακτηρίζεται ως ιστορική. Τα καταβληθέντα ποσά στην κυβέρνηση από τους τέσσερις υπερθεματιστές πρόκειται να επιστραφούν και ο νόμος να αποσυρθεί, με τα υπόλοιπα κανάλια να έχουν εξασφαλίσει την λειτουργία τους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε να ασκήσει την κριτική της κυβέρνησης στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας λέγοντας πως ήταν το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, το μαύρο της ΕΡΤ και τα PSI των ασφαλιστικών ταμείων, και πως τα καταβληθέντα στην κυβέρνηση ποσά επιστρέφονται σε 4 και μόνο άτομα συγκριτικά με την χρησιμότητα και τους καρπούς που θα μπορούσαν να αποφέρουν στο Δημόσιο ως χρηματοδότηση για νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με την απόφαση αυτή.

Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι επισπεύδονται από την κυβέρνηση οι διαδικασίες αποκατάστασης μετά την απόφαση με τον υπό-καταστατικό νόμο να υποβάλλεται από Δευτέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.