17.8 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 28/05/2024

  Απάντηση του Μανώλη Διαγουμά στη Ρούλα Πατίλη

  «Με αφορμή μια συκοφαντική δημόσια ανάρτηση της κυρίας Πατίλη, αποτυχούσας υποψήφιας δημοτικής συμβούλου της παράταξης Βούρου και πάνω απ΄όλα για τη σωστή ενημέρωση των δημοτών, αναγκάζομαι να απαντήσω στα όσα ψευδώς και χωρίς ίχνος ντροπής γράφτηκαν αναφορικά με την Παιγνιοθήκη ΑμεΑ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας.

  Φυσικά πρώτη μου ξεκάθαρη διαβεβαίωση είναι ότι όχι μόνο η Παιγνιοθήκη ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ, αλλά θα εμπλουτιστεί με νέα παιχνίδια και θα εκσυγχρονιστεί προς όφελος των παιδιών μας που ασχολούνται με αυτήν. Αλήθεια, από πότε έχουν να αγοραστούν παιχνίδια από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης; Δυστυχώς όλα είναι παμπάλαια και κλεισμένα στα ντουλάπια. Αυτά κάνει πως δε τα βλέπει η κυρία Πατίλη, θυσιάζοντας το μέλλον της Παιγνιοθήκης σε πρόσκαιρες εντυπώσεις. Στη πόλη μας, ελάχιστοι (ευτυχώς) επιμένουν να λειτουργούν στο παρασκήνιο ενός σαθρού συστήματος που κατέρρευσε με λαϊκή εντολή τον περασμένο Οκτώβριο. Ενός συστήματος που περιστρέφεται γύρω από ανθρώπους, όπως η υπογράφουσα τις συκοφαντίες, που αντί να έχουν κατά νου να υπηρετούν το καλό της πόλης εξυπηρετούν τοπικά, προσωπικά ή κομματικά μικροσυμφέροντα, δε βάρος ακόμα και των παιδιών της Παιγνιοθήκης. Θα πρέπει να ντρέπονται. Σχόλια συμπολιτών μου κάτω από την κατάπτυστη ανακοίνωση Πατίλη δεν πρόκειται να σχολιάσω. Δεν μπορώ όμως να μην τονίσω την ανευθυνότητα του κ Βούρου ο οποίος χωρίς να διερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελιών της αποτυχούσας υποψήφιάς του, θεωρεί δεδομένες τις ανακρίβειες που ανάρτησε η κυρία Πατίλη και ξιφουλκεί ως άλλος δον Κιχώτης εναντίον της διοίκησης του Δήμου. Τέλος οι ανευθυνότητες Πατίλη φτάνουν να επηρεάζουν ακόμα και βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που θα όφειλαν ως εκ της θέσεως τους να διασταυρώσουν έστω στοιχειωδώς τα όσα φαιδρά αναφέρονται στην ανάρτηση Πατίλη. Είναι κρίμα ότι δε το κάνουν…
  Απαντώ και ανασκευάζω μία προς μία τις συκοφαντίες της κυρίας Πατίλη.
  – Λόγω του ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) βάσει νομοθεσίας καταργείται, το προσωπικό υπάγεται πλέον στο Δήμο και οι δράσεις περνούν στην ευθύνη και την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Θεωρήσαμε σωστό, από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, να ακολουθήσουμε τις υποδείξεις της κοινωνικής Υπηρεσίας προκειμένου να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ την Παιγνιοθήκη και να εφαρμόσουμε τα όσα υποχρεούμεθα σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία.
  – Ζητήσαμε από όλες τις εθελόντριες της Παιγνιοθήκης να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση ώστε να καταχωρηθούν από το Δήμο στην ΕΡΓΑΝΗ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΑΦΩΣ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και φυσικά όλες οι ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ, με ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ την συγκεκριμένη κυρία Πατίλη η οποία αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς όσα η νομοθεσία επιβάλλει.
  – Ζητήσαμε από τους γονείς των ωφελούμενων να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται ότι είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για τα παιδιά τους όσο αυτά βρίσκονται στη Παιγνιοθήκη και όχι οι εθελόντριες, γιατί Η ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΑΙΔΙΩΝ και τη δεδομένη στιγμή δεν διαθέτουμε το απαραίτητο ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό. Η κυρία Πατίλη γράφει ότι κακώς θέλουμε να είμαστε τυπικοί σε αυτό το ζήτημα, καθώς «τόσα χρόνια δεν έγινε κάποιο ατύχημα»! Δηλαδή πρέπει να γίνει ατύχημα για να πάρουμε κάποια μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και την τυπική κατοχύρωση του προσωπικού του Δήμου και των εθελοντών;
  – Ζητήσαμε από τους γονείς το έγγραφο ΚΕΠΑ των ωφελουμένων να δοθεί στη κοινωνική λειτουργό του Δήμου, για υπηρεσιακούς-τυπικούς λόγους, όπως προβλέπεται. Όλες οι ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ με την αναγκαιότητα συμμόρφωσης και ΜΟΝΟ Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΤΙΛΗ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ.
  – Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης» δήλωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία με το Δήμο μας. Διότι δεν δέχτηκε τους όρους που τους θέσαμε, σε συνάντηση που είχαμε με την Πρόεδρο της Εταιρείας. Μπορεί να έχει εσωτερικό κανονισμό η Ε.Ε.Π. αλλά και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου είναι φορέας του κράτους και ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ και με βάση τον δικό της εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.
  – Η κυρία Πατίλη γράφει ότι «δημιουργήθηκε ένα ασαφές περιβάλλον ως προς τις δραστηριότητες». Αλήθεια, είναι άσχημο ότι με προσωπικά μου έξοδα ήρθε ένα παιδί ΑμεΑ για να διδάξει στα παιδιά μουσική και να δημιουργήσουμε χορωδία; Όλα τα παιδιά τον αγκάλιασαν από τη πρώτη στιγμή και μάλλον οι οπαδοί της ακινησίας ενοχλήθηκαν από την αποδοχή και την επιτυχία. Είπαμε να κάνουν τα παιδιά παρέλαση στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι εθελόντριες το δέχτηκαν, το ίδιο και οι γονείς και τα παιδιά και πράγματι συμμετείχαν στην παρέλαση, καταχειροκροτήθηκαν και το χάρηκαν όλοι. Από το σύνολο των εμπλεκομένων μόνο δύο άτομα, η κυρία Πατίλη και άλλη μια εθελόντρια αρνήθηκαν να κάνουν τα παιδιά παρέλαση, και απουσίασαν την ημέρα εκείνη. Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας αλλά και την κυρία Πατίλη, τους συνυποψήφιους και τους παρατρεχάμενους της παράταξής της που αμέσως «ευαισθητοποιήθηκαν» από τα λεγόμενά της βγάζοντας χολή, ότι η Παιγνιοθήκη ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, θα αλλάξει όνομα και θα συνεχίσει να λειτουργεί πολύ καλύτερα, με γνώμονα το πραγματικό ενδιαφέρον για τα παιδιά. Ήδη προστίθενται καινούργιες δραστηριότητες όπως παιχνίδι ρόλων, lego, θεατρική ομάδα, χορωδία, εξωστρεφείς εκδηλώσεις .
  Θα συνιστούσα στην κυρία Πατίλη, με όλο το σεβασμό, να μην ψεύδεται με σκοπό να καλύψει τη διαχρονική ανεπάρκεια της.
  Τουλάχιστον τα παιδιά της Παιγνιοθήκης ας μείνουν έξω από τον δημοτικό ανταγωνισμό….
  Ευχαριστώ όλους όσοι με γεμίζουν ψέματα… Μου δίνουν τη δύναμη της αλήθειας».
  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα