Απεργούν λιμενικοί και λιμενεργάτες σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

0
73

Γράφει ο

kitis-kostasΣυνεχίζουν για πέμπτη ημέρα σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και την αποχή από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, εν όψει της συν-υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης από το Δημόσιο του 67% του Ο.Λ.Π. και της επικείμενης ιδιωτικοποίησης και του Λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Κύρια αιτήματα των λιμενεργατών και λιμενικών υπαλλήλων είναι η έγκριση της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.Π. από τις Επιτροπές Ανταγωνισμού της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιβολή και η πραγματοποίηση ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ο.Λ.Π. και Ελληνικού Δημοσίου, και η έκδοση τελικής απόφασης επί της ένστασης που υπέβαλαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τα αιτήματά τους αυτά αποσαφηνίζουν σε εξώδικη επιστολή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας και Εργασίας, σε άμεση απάντηση προς τις δηλώσεις των δύο αυτών Υπουργών, οι οποίες ανέφεραν τα εξής:

«Υπό το φως των εξελίξεων και αξιολογώντας τα αιτήματα/ανησυχίες των εργαζομένων στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης δηλώνουμε ότι σταθερή βούληση και επιδίωξη των συναρμοδίων υπουργών και της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας στον Ο.Λ.Π. και στον Ο.Λ.Θ. στο «νέο περιβάλλον», με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

«Η προσπάθεια για την εξασφάλιση σταθερών εγγυήσεων υπέρ των εργαζομένων θα συνεχιστεί. Θεωρούμε ότι η εξασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, εκτός από πράξη δικαιοσύνης, αποτελεί στέρεο έδαφος για την αναπτυξιακή πορεία των δύο λιμανιών και προς αυτή την κατεύθυνση είναι σκόπιμο και χρήσιμο να βοηθήσουν οι πάντες».

Οι κρουαζιέρες που ήταν να προσεγγίσουν το Λιμάνι του Πειραιά ματαίωσαν τελικά την στάθμευσή τους. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος στο οποίο θα συν-υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του Ο.Λ.Π. ξεκινώντας μία ώρα νωρίτερα από την συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 11:00.

Προηγούμενο άρθροΗμέρα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Φ.-Χ.
Επόμενο άρθροΗ εξάρτηση της καθημερινότητας
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπουδάζω Πληροφορική με Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield Adult Learning Centre, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδυνές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.