Ο πρωτοστάτης της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πει όσο ήταν ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πριν από το κοσμοϊστορικό και ηρωικό γεγονός το οποίο προκάλεσε, απευθύνοντας τον τότε πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φον Ραμπόυ,

Η ερώτηση που θέλω να ρωτήσω, το ερώτημα που όλοι θέλουμε να κάνουμε, είναι «Ποιος είσαι;». Δεν έχω ακούσει για εσάς. Κανείς στην πη δεν έχει ποτέ ακούσει για εσάς. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κ. πρόεδρε, που ψήφισαν για σένα και τι μηχανισμός; Ξέρω ότι η δεν είναι τόσο πολύ δημοφιλής μαζί σας, τι μηχανισμό έχουν οι λαοί της Ευρώπης για να σας καταργήσει την θέση; Είναι αυτή η Ευρωπαϊκή δημοκρατία; Λοιπόν αν και έχω την αίσθηση ότι είστε αρμόδιος και ικανός και επικίνδυνος και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι πρόθεσή σας να είστε ο ήσΥχος δολοφόνος του Ευρωπαϊκού ιδεώδους της δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών εθνικών κρατών. Μπορείτε φαίνεται να έχετε μια απέχθεια για την ίδια την έννοια της ύπαρξης των εθνών-κρατών. Ίσως αυτό γιατί προέρχεστε από το το οποίο φυσικά είναι λίγο-πολύ μια μη χώρα, αλλά από τότε που ανέλαβε έχουμε δει την Ελλάδα να μειώνεται σε προτεκτοράτο.

ΝΑΪΤΖΕΛ ΦΑΡΑΖ

Μια άλλη φορά ο Νάιτζελ Φαράζ είχε πει προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πριν την εκλογή της στην θέση προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο ότι,

Η συρραφή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει καταστήσει αυτόν τον τόπο ανίσχυρο μέχρι σήμερα. Όταν έχετε κάποια πραγματική δύναμη, αν επιλέξετε να τη χρησιμοποιήσετε. Αυτό που είδατε σήμερα από την Ursula Van der Leyen είναι μια προσπάθεια να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής μας. Θέλει να οικοδομήσει μια συγκεντρωτική, αντιδημοκρατική ενημερωμένη μορφή κομμουνισμού που θα καταστήσει τα εθνικά κράτη με προνόμια όπου το κράτος ελέγχει τα πάντα, όπου οι πολιτικές των εθνικών κρατών θα πάψουν να έχουν καμία σημασία. Πρέπει να πω από τη δική μας οπτική γωνία κατά κάποιο τρόπο είμαι πραγματικά μάλλον ευχαριστημένος γιατί μόλις κάνατε  το πολύ πιο δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δόξα τω Θεώ φεύγουμε.

ΝΑΪΤΖΕΛ ΦΑΡΑΖ

Τι κάνει όμως την Ευρωπαϊκή Ένωση στη σημερινή μορφή της να μην διέπεται από δημοκρατικές διαδικασίες; Τι την κάνει να ασκεί πολιτική εξουσία εντός των κρατών μελών παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά τους προβλήματα και ζητήματά τους παράνομα από διεθνής οργανισμός που δεν το δικαιούται; Είναι γνωστό όσο και τεκμηριωμένο ότι οι διεθνείς οργανισμοί δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν πολιτική εξουσία και για αυτούς το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας είναι εκτός σκοπιάς και εμβέλειας και θα ασκούνταν παράνομα παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει το ίδιο. Τι κάνει την Ε.Ε. να διακατέχει την καθημερινή ζωή των πολιτών των κρατών μελών της με τεχνοκρατία και τεχνοκρατικές διαδικασίες για την διακυβέρνησή τους η οποία επιβάλλεται αντί για να ασκείται ανεξάρτητα από δημοκρατικά από το κράτος; Το κράτος μέσα από την ανεξαρτησία του δεν αποτελεί έναν θεσμό για την εξυπηρέτηση των πολιτών, και γιατί η Ε.Ε. υπονομεύει την ανεξαρτησία των κρατών μελών και αποκαλεί τον νόμο στην τήρηση του οποίου υποχρεούνται όλοι κατά την ταξιδιωτική μεταφορά τους χαρακτηρίζοντάς τον εθνικό και όχι ως νόμο του κράτους το οποίο η Ε.Ε. αποσκοπεί να καταστεί για να το αντικαταστήσει;

Η εκτελεστική εξουσία που ασκείται με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Επιτροπής δεν αποτελεί εκείνη μιας εκλεγμένης κυβέρνησης εκπροσωπώντας τον λαό, ή τα πλ ούτε και τον όχλο. Η Ε.Ε. στη σημερινή μορφή της δεν είναι τίποτα άλλο από μια ένωση των μοναρχών της Ευρώπης που προωθεί τον ολοκληρωτισμό της άλλοτε κυριαρχίας τους επί των λαών τους. Μόνο που τώρα η κυριαρχία δεν επιβάλλεται από τους βασιλείς της Ευρώπης αλλά υπάρχει τουλάχιστον για να σώζεται η κατάσταση τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και το να υπάρχει ολοκληρωτισμός και το απόλυτο στοιχείο από γεγονός είναι ο,τι μετράει για αυτούς και για την νοοτροπία τους και την κοινωνική επιρροή που ασκούν.

Η. Ε.Ε. καταγίνεται και αφαιρεί την κρατική εξουσία από τα κράτη τα οποία αποκαλεί μέλη της επειδή πηγάζει από δημοκρατικές διαδικασίες και επειδή τα κράτη αυτά αποδείχτηκε στους μονάρχες της Ευρώπης ότι είναι δημοκρατικά όπου ο λαός έχει την εξουσία η οποία πηγάζει από τον ίδιο τον λαό. Η Ε.Ε. απλούστατα ακολουθεί την λογική συνέπεια ότι αν το κράτος δεν έχει εξουσία δεν την έχει ούτε ο λαός για λογαριασμό των μοναρχών της Ευρώπης που συμφέρονται ανάλογα.

Αποκαλώντας την Κοινότητα από Ένωση ο διεθνής αυτός οργανισμός ενώνει τα μέλη του μέσα από τα παράλια της ακτογραμμής της Ευρώπης χρησιμοποιώντας το χαβιάρι της θάλασσας για να εκδώσει το πανευρωπαϊκό νόμισμα με το οποίο ήλπιζε ότι θα ενώσει την Ευρώπη που είναι γεωλογικά ήδη ενωμένη και ότι θα καταρρίψει την πολιτική εξουσία του κράτους των χωρών της. Βέβαια δεν θα πάει και τόσο μακριά έχοντας γίνει το Brexit διότι η ηπειρωτική Ευρώπη δεν μπορεί να ενωθεί χωρίς την Μεγάλη Βρετανία μέσα στο παιχνίδι, είναι ήδη ενωμένη γεωλογικά και δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω για να γίνει!

Η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης αντιβαίνει σε κάθε σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ ανθρώπων οικειοθελώς και εθελοντικά, όπως τα σύνορά τους, τι είναι το κράτος και ποια η θρησκεία, ποιος ο ρόλος καθενός ασκώντας το επάγγελμά του και τι είναι η κοινωνική σύμβαση που διέπει την καθημερινότητα, για το οποίο τα Ηνωμένα Έθνη με τον Π.Ο.Υ. επινοούν τον αντικαπνιστικό νόμο και την υποδούλωση του ανθρώπου και της ψυχικής υγείας του στον νόμο που του ανήκει και η Ε.Ε. επινοεί την απειροστή τεχνοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.