Γράφει ο Κώστας Κητής

Κλιμάκιο της Ε.Ε. θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου, μετά την Διεθνή Έκθεση, για να επιθεωρήσει τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης και την πρόοδό τους, μετά από την που άσκησαν πέρσι οι Βρυξέλλες για την καθυστέρηση των έργων.

Το κλιμάκιο, που θα αποτελείται από μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και θα είναι πολυπληθές, θα το αποτελούν η Επιτροπή της Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης, η οποία θα έχει συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα έργα για το μετρό Θεσσαλονίκης διεξάγονται από κοινοπραξία μεταξύ των εταιριών Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ και έχουν κόστος και προϋπολογισμό περίπου 3,4 δις €, με την ολοκλήρωση της κατασκευής των δίδυμων σηράγγων να διαφαίνεται στο τέλος του έτους.

Κατά την ολοκλήρωση των έργων περί το 2020, το μετρό Θεσσαλονίκης θα περιλαμβάνει 36 σταθμούς που θα εκτείνονται και θα καλύπτουν συγκοινωνιακά τις περιοχές από το Κορδελιό και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μέχρι το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, και την Πυλαία, κοντά στον Χορτιάτη, συνδέοντας με την υπόλοιπη πόλη και τον Σιδηροδρομικό της Σταθμό.

By Konstantinos Stampoulis, CC BY-SA 3.0 gr, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9911662
By Konstantinos Stampoulis, CC BY-SA 3.0 gr, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9911662

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.