Αποχωρεί από την Συμπαράταξη ο Μπ. Καραηλίδης

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε αυτούσια την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες με αυτή την επιστολή  ανακοινώνω την αποχώρησή μου σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από την Συμπαράταξη του υποψηφίου δημάρχου Χάρη Τομπούλογλου.

Η απόφασή μου αυτή έρχεται σε πλήρη ταύτιση με την στάση ζωής που έχω επιλέξει, δηλαδή να είμαι ειλικρινής  με τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι  και συνεπής στις αρχές που με διέπουν.

Οι λόγοι που μου επιβάλλουν αυτήν την επιλογή είναι τόσο σημαντικοί και ουσιαστικοί  που δεν μου δίνουν το περιθώριο να τους παρακάμψω. Είναι λόγοι αρχής. 

Πρώτον δεν θα διστάσω να αναγνωρίσω ότι έσφαλα, ζητώντας μάλιστα και συγνώμη, παίρνοντας την απόφαση της συμμετοχής μου στη Συμπαράταξη κάτω από καθεστώς εξωτερικής πίεσης, χωρίς να λάβω υπ όψιν μου έγκαιρα την φωνή της συνείδησής μου, αλλά και την γνώμη του στενού οικογενειακού και φιλικού μου περιβάλλοντος, αλλά και τις διαπιστωμένες ενστάσεις τους για το γνωστό ποινικό θέμα του κου Τομπούλογλου. 

Πόσο δε μάλλον, όταν έπρεπε να ξεπεραστούν εκ μέρους τους οι σοβαρές ηθικές  αναστολές ,που όπως αποδείχτηκε τελικά και για εμένα  ήταν αξεπέραστες. Αυτοί όμως οι άνθρωποι είναι ο καθημερινός μου περίγυρος και ο χώρος που ζω και λειτουργώ. Κάτω από αυτό το πρίσμα η στήριξη και η βοήθειά τους είναι απολύτως  απαραίτητη και ουσιαστική, ειδικά σε μια τόσο σοβαρή προσπάθεια όπως αυτή της εμπλοκής μου στα αυτοδιοικητικά της πόλης μας. Συνεπώς μου ήταν αδύνατο να τους αγνοήσω.

Ένας δεύτερος ,αλλά επίσης σοβαρός λόγος, είναι η μη τήρηση των συμφωνημένων από τον  Χάρη Τομπούλογλου και τους στενούς του συνεργάτες σε ότι είχε να κάνει με την στάση της Συμπαράταξης απέναντι στα πολιτικά κόμματα και τους υποψήφιους βουλευτές κατά την διάρκεια των  πολιτικών εκλογών. Η συμφωνία μας για πολιτική ουδετερότητα και μη εμπλοκή σε οποιαδήποτε ,ενώ από μέρους μου τηρήθηκε ευλαβικά, από μέρους τους καταπατήθηκε με προκλητικό τρόπο και κατ επανάληψη ,ακυρώνοντας κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει. Με αποκορύφωμα βέβαια τις τελευταίες ημέρες των εκλογών που η συμμετοχή τους  πήρε μορφή  γηπεδοποίησης με όλους τους τρόπους και χωρίς ενδοιασμούς….. Αν λοιπόν δεν τηρούνται τα συμφωνημένα τώρα φαντάζεστε μετά…..

Κλείνοντας και θέλοντας να προλάβω οποιονδήποτε <<καλοθελητή>>, θα δηλώσω πως αυτή μου η απόφαση δεν υποκινείται από κάποιον άλλο υποψήφιο ή παράταξη. Η πορεία μου στον τραπεζικό χώρο ως συνδικαλιστής αλλά και η εμπλοκή μου στην αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπουν παρερμηνείες ή πονηρές σκέψεις για αυτή μου την επιλογή. 

Σαν άνθρωπος έχω συνηθίσει να σέβομαι και να αναγνωρίζω τις αποφάσεις των άλλων, αλλά νομίζω ότι έχω κερδίσει με την έντιμη στάση μου το δικαίωμά να σέβονται και τις δικές μου.

Κλείνοντας θα πω ότι θεωρώ πως δεν έχω εχθρούς στην Συμπαράταξη, αντιθέτως έκανα αρκετούς φίλους. Εύχομαι σε όλους αυτούς προσωπική και αυτοδιοικητική επιτυχία και στον κύριο Χάρη Τομπούλογλου καλή δύναμη για την συνέχεια.                                                                                                         

Η πόλη που ζούμε είναι μικρή για να έχουμε εχθρούς, αλλά και οι ανάγκες της είναι πολύ μεγάλες για να τις καλύψει μόνο ένας.

Όλοι όσοι την αγαπάμε είμαστε απαραίτητοι και χρήσιμοι.

Εγώ προσωπικά θα είμαι πάντα εδώ προσπαθώντας για το κοινό καλό.                                

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας  

Καραηλίδης Χαράλαμπος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.