fbpx
4.6 C
Nea Chalkidona
Δευτέρα, 06/02/2023

Αποκατάσταση συνταγματικής μοναρχίας μετά την χούντα στην Ισπανία αντί για την δημοκρατία

Οι πίθηκοι όπως γίνεται σαφές δεν έχουν απογόνους στην Αμερική διότι τους ξερίζωσαν από τον τόπο τους οι Ισπανοί και οι Άγγλοι στρατιώτες του βασιλιά όταν αυτοί αποτελούν τον λαό της Αμερικανικής Ηπείρου, διαιρούμενο σε χώρες και έθνη με δικά τους νομίσματα από λεφτά και πολιτειακή δομή και ιεραρχία και γλώσσες και θρησκείες για τα οποία λιγότερα είναι γνωστά ενώ τίποτα δεν συνεχίζεται. Πάνω από τον τόπο τους σπιλώθηκε η δημοκρατία με την ανεύθυνη δολοφονία του προέδρου της Αμερικανικής δημοκρατίας Τζων Κέννεντυ από εξίσου ανεύθυνο άτομο που περιδιάβαζε το Ντάλλας το 1963 ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την άνοδο του Ισπανού μονάρχη στην εξουσία και την θέση του ο οποίος διαδέχτηκε την αρχηγία του Ισπανικού κράτους από τον Συνταγματάρχη Φράνκο στον θρόνο της Ισπανίας μετά την δικτατορία του και τον θάνατο στην εξουσία το 1975 και βασίλεψε μέχρι το 2014 όταν εκχώρησε το αξίωμά του στον υιό του Φίλιππο.

Οπαδοί της δικτατορίας στην Ισπανία μετά την απόφαση αποτέφρωσης της σωρού του Φρανκο από το μαυσωλείο.
Οπαδοί της δικτατορίας στην Ισπανία μετά την απόφαση αποτέφρωσης της σωρού του Φρανκο από το μαυσωλείο.

Οι τελευταίες εκλογές πριν την ημιαιωνόβια Ισπανική δικτατορία του πολέμου και μεσοπολέμου ευθύνοντας πολυάριθμους θανάτους και αυθαίρετες φυλακίσεις αθώων πολιτών του Ισπανικού κράτους διεξήχθησαν το 1936 και ο Συνταγματάρχης που διέρηξε την εξουσία την εμπιστεύτηκε στον προηγούμενο αρχηγό του κράτους για τον θάνατό του πριν την άνοδό του αποτελώντας τον βασιλιά Χουαν Κάρλος Α’. Έκτοτε φανερά ουδέποτε αποκαταστάθηκε η δημοκρατία αντί για την βασιλευόμενή έκδοση της στην Ισπανία μετά την δικατατορία του Συνταγματάρχη Φράνκο και την αποκατάσταση του μόνου άρχοντος στη θέση του.

Κατά την ενηλικίωσή του σε ηλικία 18 χρονών ο Χουάν Κάρλος Μπουρμπόν εκτέλεσε τον 14-χρόνο αδελφό του Αλφόνσο καθώς καθάριζε περίστροφο σε με όπλα όταν διαπίστωσε ότι το όπλο με το οποίο πειραματιζόταν ήταν οπλισμένο. Ο Αλφόνσο Μπουρμπόν χτυπήθηκε στο μέτωπο ενώ σύμφωνα με έκβαση στο στόμα με την σφαίρα να του διαπερνά τον εγκέφαλο. Ο πατέρας του Χουάν Κάρλος τον έπιασε από τον σβέρκο και του είπε οργισμένος «Ελπίζω όπως κατάλαβες να μην το έκανες επίτηδες!».

Ο Χουάν Κάρλος αυτοεξορίστηκε από την Ισπανία τον Αύγουστο του 2020 όταν συνειδητοποιούσε ότι η μοναρχία που παραίτησε δεν του παρείχε άλλο το δικαστικό άσυλο από τις κατηγορίες οικονομικής διαφθοράς που τον βάραιναν. Δημοσιογράφοι που εικάζονταν ότι κατέφυγε στην Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία ή τον Άγιο Δομίνικο, διαψεύστηκαν ενώ πέτυχαν διάνα ότι κατέφυγε στο Άμπου Ντάμπι, μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη των ανακρίσεων του χρηματοοικονομικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται.

Πρόκειται περί μεριδίων και την απολαβή κερδών από την κατασκευή γραμμής τρένου ταχείας πλεύσης από την Μέκκα στην Μοντένα στη Σαουδική Αραβία τα οποία ο Χουάν Κάρλος κατέθεσε στην Ελβετία και σε ελβετική τράπεζα. Η συγκοινωνιακή γραμμή έχει αξία € 6,7 δισεκατομμύρια. Η παρασυζηγική σχέση την οποία διατήρησε από το 2008 μέχρι το 2011 όμως αποκάλυψε ότι προμηθεύτηκε τα περιουσιακά του ακίνητα στο όνομα της Δανέζας διαμένοντας στην Γερμανία η οποία δέχτηκε έμμεσες απειλές για την ζωή της από τις Ισπανικές μυστικές για να αποσιωπηθεί. Δήλωσε σε Ελβετικό δικαστήριο ότι παρέλαβε € 64 εκατομμύρια «από ταπεινοφροσύνη και έρωτα» για το των παιδιών της και της ίδιας επειδή ακόμα έλπιζε ότι μπορούσε να την ξανακέρδιζε. Όταν η Ελβετική τράπεζα έκλεισε τον εν λόγω λογαριασμό που ήταν σε άλλο όνομα με κονδύλια από το Σαουδαραβικό ανάκτορο τα χρήματα περιήλθαν στην της εξωσυζυγικής σχέσης του εκχωρημένου το 2014 Ισπανού μονάρχη. 

Μεταγενέστερες αναδιπλώσεις οι οποίες καταδεικνύουν την συνεχή του συναλλαγματική δραστηριότητα καθοδηγούν το συμπέρασμα πως ο Χουάν Κάρλος ο οποίος αποσβέστηκε για τον υπέρογκο μισθό του και από την αποδοχή κληρονομίας του υιού του βασιλέα Φιλίππου ΣΤ’ της Ισπανίας καταλήστεψε την Ισπανική κοινωνία και ηγήθηκε κάθε άλλου οικονομικού σκανδάλου της οικογενείας του για το οποίο κατηγορήθηκε.

Κώστας Κητής
Κώστας Κητήςhttps://lesxidrachmon.wordpress.com/
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Δυτικού Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield Adult Learning Centre, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδυνές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Σχετικά άρθρα