Απολογιστικό δημοτικό συμβούλιο: Οι θέσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Σε γενικά ήρεμο κλίμα διεξήχθη χθες βράδυ η ετήσια συνεδρίαση του Δ. Σ. του Δήμου με θέμα τον της διοίκησης για το έτος 2014 . Κατά συνέπεια και με δεδομένο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2014 απολογήθηκε η τέως Δήμαρχος κ. Γαϊτανά, ενώ για τους τέσσερις τελευταίους μήνες του έτους – Σεμπτέμβρη έως Δεκέμβρη – ο Δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος.

Ξεκινώντας από τον του κ. Βασιλόπουλου, επισήμανε τα κύρια σημεία του έργου του, αναφέροντας ιδιαίτερα τα προβλήματα που είχαν απέναντι τους όταν παρέλαβαν τον δήμο και το γεγονός ότι για να γίνει οποιαδήποτε δράση έπρεπε να αντιμετωπιστούν, ποια εξ’ αυτών έχουν λυθεί ή έχουν γίνει προσπάθειες να λυθούν.

Συνεχίζοντας στον λόγο της τέως Δημάρχου, ξεκίνησε για έναν απόλογισμό εννεαμήνου, αλλά ο λόγος της επεκτάθηκε εν τέλει σε για όλη την τετραετία διοίκησης της σε ενέργειες που έκανε προς όφελος του δήμου με τους λίγους δημοτικούς συμβούλους που είχε στο πλάι της.

Ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης κ. Λ. Γεωργαμλής δεν θέλησε να σχολιάσει τίποτα για την διοίκηση Γαϊτανά, λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά”. Αναγνώρισε τις προσπάθειες της διοίκησης Βασιλόπουλου στο σύνολο τους, έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Ανανιάδη για τις δράσεις καθαριότητας, τονίζοντας ότι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, επισήμανε και τα λάθη τους, όπως η αύξηση των δημοτικών τελών στα τραπεζοκαθίσματα και στο νεκροταφείο. “Όπως εσείς ζητάτε από τους δημότες να δείξουν κατανόηση στα προβλήματά σας, έτσι κι εσείς πρέπει να δείξετε κατανόηση στα δικά τους” , τόνισε. Τέλος μίλησε για την αναγκαιότητα λύσης του προβλήματος του Κενταύρου και ευχήθηκε καλή συνέχεια με μεγαλύτερη προσπάθεια και συνεργασία με την αντιπολίτευση.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η ομιλία του κ. Αράπογλου. Τόνισε το αξιόλογο κοινωνικό έργο της διοίκησης Βασιλόπουλου και έκανε ανάλογες παρατηρήσεις με τον κ. Γεωργαμλή, ενώ παρότρινε την δημοτική αρχή να αξιοποιήσει τον χώρο της πρών “MAVA”.

Ο κ. Κόντος από την άλλη δεν επέλεξε να σχολιάσει τον καμίας από τις δύο διοικήσεις ή να κάνει παρατηρήσεις σχετικά με ορθά και λάθη. Αρκέστηκε στο να ζητήσει στο εξής καλύτερη συνεργασία με την αντιπολίτευση και δεσμεύτηκε να κάνει πίσω σε θέματα στα οποία διαφωνεί βάζοντας μπροστά το γενικό κοινωνικό συμφέρον.

Τον λόγο αργότερα πήρε ο κ. Πλάτανος, ο οποίος με το γνωστό του ύφος εξαπέλησε δρυμία κατά της δημοτικής αρχής, περί οικονομικής διαφάνειας, καθαρίοτητας κ.α. , προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο από τους αντιδημάρχων οικονομικών και καθαριότητας, όσο και από τον ίδιο τον Δήμαρχο. (Δείτε περισσότερα εδώ)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.