Απόστολος Χρονόπουλος

719

xronopoulos-apostolosΟ Απόστολος Χρονόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής του London South Bank University  [BSc (Hons) Human Nutrition].

Έχει μετεκπαιδευτεί στην κλινική διατροφή [MSc Clinical Nutrition] –  στο Surrey University of Roehampton.

Έχει εκπαιδευθεί και εργασθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Γενικό Κρατικό, Λαϊκό, Τζάνειο, Ερυθρός Σταυρός, Σισμανόγλειο), και στο Κέντρο Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, καθώς και σε άλλα κέντρα διατροφικής υποστήριξης και εργομετρικού ελέγχου (Μαιευτήριο Μητέρα , Tatoi Club κ.α)

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο Διατροφικής Υποστήριξης και Κλινικής Διαιτολογίας στην Κόρινθο από το 2007, ενώ παράλληλα από το 2012 είναι μέλος της εταιρίας Nutricise, η οποία εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής , και έχει ως αντικείμενο εργασιών την αθλητική αξιολόγηση, την εκπόνηση προγραμμάτων προπόνησης και διατροφής αθλητών και ομάδων, καθώς και την εισαγωγή ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων καθώς και της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (Ε.Δ.Δ.Ε.).

Έχει συμμετάσχει σε ομάδα μελέτης και συγγραφής εγχειριδίου διαιτητικών θερμιδομετρημένων γευμάτων, καθώς και στην οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την προώθηση της διατροφής και της άσκησης, πραγματοποιώντας πολυάριθμες ομιλίες στο κοινό αλλά και σε εξειδικευμένο επιστημονικό ακροατήριο.

Έχει μετεκπαιδευθεί σε σεμινάρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (Κ.Ε.Α.Δ.Δ.), Ψυχολογίας και τροποποίησης της συμπεριφοράς, ενώ παρακολουθεί συστηματικά συνέδρια και σεμινάρια στο χώρο της διατροφής, της άσκησης και της υγείας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ειδικεύεται σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες (εξατομικευμένα προγράμματα για παθολογικές καταστάσεις, εγκυμοσύνη, θηλασμό, παιδιά – εφήβους, τρίτη ηλικία κτλ.)

Στόχος του, για τους ενδιαφερόμενους που απευθύνονται στο γραφείο του, είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου διατροφής, διατηρώντας ένα υγιές σωματικό βάρος και απολαμβάνοντας μακροπρόθεσμα τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία τους. Στα πλαίσια αυτά, επιχειρείται η προσέγγιση των ενδιαφερομένων να λαμβάνει χώρα όχι αμιγώς επιστημονικά, αλλά και ανθρώπινα με διαρκή προτροπή για την επίτευξη των προσωπικών στόχων τους των σχετικών με τη διατροφή και την υγεία τους. Για το λόγο αυτό, τα προγράμματα διατροφής εκπονούνται αποκλειστικώς με γνώμονα το κάθε άτομο ξεχωριστά, τις διατροφικές του συνήθειες και  προτιμήσεις, και το ιατρικό του ιστορικό.  Η ακολουθούμενη διαιτολογική συμβουλευτική βασίζεται στη σύγχρονη βιβλιογραφία, αλλά και στη συνεργασία με άλλους επιστήμονες υγείας (ιατρούς, ψυχολόγους, γυμναστές κ.α.)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.