16 C
Nea Chalkidona
Τετάρτη, 22/03/2023

  Διαδικτυακά συνέρχεται το αντικαπνιστικό συνέδριο του Π.Ο.Υ. από το 2020 φέτος στις 8-13 Νοεμβρίου

  Με κεντρικό άξονα την έδρα του στην συνέρχεται διαδικτυακά το 9-ο αντικαπνιστικό του Π.Ο.Υ. σύμβασης πλαισίου για τον έλεγχο του καπνού που αναβλήθηκε από το 2020 και πραγματοποιείται στις 8 μέχρι και 13 Νοεμβρίου το 2021, κάτω επίσης από συνθήκες άκρας αδιαφάνειας παρόμοιες με εκείνες που διέπουν την διάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Στους δημοσιογράφους όπως και σε κάθε προηγούμενο αντικαπνιστικό συνέδριο δεν επιτράπηκε η είσοδος και η φωτογράφηση ούτε η συμμετοχή των επηρεαζόμενων ομάδων και των κλάδων και ενδιαφερόμενων αντιπροσώπων έγινε δεκτή.

  Η συνεδρία πριν από τον κοροναϊό επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ και την Χάγη και την Ουλτρέχτη στην Ολλανδία αλλά η διαδικτυακή βάση μετακινήθηκε στην όπου εδρεύει ο Π.Ο.Υ. και είχε πραγματοποιηθεί το 2018.

  Ο Π.Ο.Υ. τηρεί και σε αυτό το αδιάλλακτη στάση απέναντι στα καινοτόμα ηλεκτρονικά υποκατάστατα του προβλήματος με το οποίο απασχολείται χαρακτηρίζοντάς το και ως επιδημία από την ελεύθερη θέληση όσων το διαθέτουν και αφήνοντας την σχετική διαπραγμάτευση για το επόμενο δέκατο συνέδριο της σύμβασης πλαισίου.

  Ο Π.Ο.Υ. δεν δέχτηκε να συζητήσει ή να διαπραγματευτεί τον ρόλο τον οποίο παίζουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και προϊόντα διανομής νικοτίνης στην εξάλειψη των θανάτων οφειλόμενων στο συμβατικό κάπνισμα καθώς αυτοί ανέρχονται στους 8 εκατομμύρια παγκοσμίως τον χρόνο και οι καπνιστές αποτελούν από εικοσαετίας σταθερά κυμαινόμενη άνω του ενός δισεκατομμυρίου από τον παγκόσμιο πληθυσμό. Υποστηρίζει ότι το ηλεκτρονικό αποτελεί μέσο πρόσληψης και απομίμησης της πράξης του καπνίσματος που πρέπει να περιορίζεται και να ρυθμίζεται η χρήση του σε περισσότερες χώρες από όσες συμβαίνει και επιδιώκει την ρύθμιση και τον περιορισμό στην προώθησή τους και την αντιμετώπιση του ρόλου της καπνοβιομηχανίας που παράγει πολλά από αυτά. Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από σωματεία και ενώσεις χρηστών και ερευνητών οι οποίοι τονίζουν την αδιαλλαξία του διεθνούς οργανισμού να προσαρμοστεί με την πραγματικότητα και την κοινή λογική, ώστε να αποτρέψει τους θανάτους που σχετίζονται με το κάπνισμα με μεγαλύτερη εγγύτητα, και να συμμορφωθεί με τα επιστημονικά δεδομένα που το ενδείκνυνται. 

  Κώστας Κητής
  Κώστας Κητήςhttps://lesxidrachmon.wordpress.com/
  Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Δυτικού Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield Adult Learning Centre, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδυνές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα