Δήλωση του Νίκου Σερετάκη αναφορικά με την εκχώρηση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου του Δήμου

Laiki-syspeirosi-neas-filadelfeias-neas-chalkidonas

Στην εκπνοή του χρόνου, στις 28/12, ο κ. Βούρος εκχώρησε σε ιδιώτη (και) την υπηρεσία “εσωτερικού ελέγχου” του Δήμου.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην παράδοση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, μια πολιτική που προωθεί συστηματικά η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με όλους τους τρόπους (απ’ ευθείας αναθέσεις, αποφάσεις Δημάρχου και αντιδημάρχων, διαγωνισμοί “έγκυροι” ή μή.. ) σε όλους σχεδόν τους τομείς, αξιοποιώντας το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των συμπληρωμάτων τους.

To πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην διαδικασία, η οποία φυσικά εγείρει και αυτή ερωτηματικά: άλλη μια απευθείας ανάθεση έργου που περιλαμβάνει και τον εσωτερικό έλεγχο για το…2022, μέχρι το τέλος του οποίου παρεμβάλλονταν μόλις 2 (!) εργάσιμες μέρες…

Ο λεγόμενος “εσωτερικός έλεγχος” αποτελεί μία αντιδραστική ρύθμιση του αστικού “επιτελικού κράτους” με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή της δημόσιας διοίκησης στις ανάγκες του κεφαλαίου. Συνιστά ένα ακόμη μηχανισμό πειθαναγκασμού των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιλύσει προβλήματα και “παθογένειες” της δημόσιας διοίκησης που απορρέουν από τον εναγκαλισμό της με τα  επιχειρηματικά συμφέροντα  και τους νόμους της αφοράς. 

Η απόφαση όμως κάνει ένα βήμα παραπέρα και αναγάγει  σε  δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό μια ιδιωτική επιχείρηση, η οποία αποκτά  λόγο για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και πρόσβαση σε ευαίσθητα  δεδομένα.

Δηλαδή μια επιχείρηση που λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος θα αποφαίνεται κατά πόσο ο Δήμος, ως τμήμα του κράτους, εξυπηρετεί αποτελεσματικά τα γενικότερα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών..

Πρόκειται για μια πολιτική που αποτελεί κοινή στρατηγική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Οι εργαζόμενοι μπορούν, στους αγώνες, στο κίνημα, στη κάλπη, σε όλες τις μάχες μαζί με το ΚΚΕ, να βγάλουν «κόκκινη κάρτα» και να ακυρώσουν στην πράξη αντιλαϊκές αποφάσεις και σενάρια.

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.